One day I was driving to a business appoin
时间:2024-03-12 20:30:14 栏目:学习方法
题目内容:
One day I was driving to a business appointment and, as usual, I was planning in my mind what I was going to say. I came to a very busy crossroad where the stoplight had just turned red.
A young couple, both blind, were walking across the road. Each of them had a white cane(手杖). They were overcoming the most feared blindness. I held my breath when I noticed that the couple was not walking on the crosswalk, but was instead stepping directly into the middle of the crossroad. Without realizing the danger they were in, they were walking right into the path of the oncoming cars. I was frightened for them because I didn’t know if the other drivers understood what was happening. Then I saw a miracle unfold before my eyes. Every car in every direction came to a stop at the same time. Nobody can yelled, “Get out of the way!”
Amazed, I noticed that everyone’s attention was also fixed on the couple. Suddenly the driver to my right reacted. He yelled, “To your right.”Other people followed, shouting, “To your right!”Trusting their elite canes and the calls from some concerned citizens, they made it to the other side of the road. I could judge they had no idea what was really going on around them. Yet I immediately felt smiles appeared on everyone’s face. The driver to the left of me was saying, “I can’t believe it!”
I thought all of us were deeply moved by what we had just seen. Here were human beings stepping outsides themselves for a while to help other people in deed.
小题1:When the author drove to work, he saw_________.
A.some drivers were driving their cars very fast
B.a couple failed to cross the road as usual
C.most drivers drove in the same direction
D.A blind couple was walking into the driveway小题2:What does the underlined word “miracle” in paragraph 2 refer to?
A.Everybody told the blind couple to go to the right
B.The blind couple avoided many cars by themselves
C.The blind couple kept calm in danger
D.Every car stopped for the blind couple小题3:It can be inferred from the text that________.
A.people felt a relief after the couple crossed the road
B.the author was amazed at the expressions on the couple’s faces
C.the couple’s quick crossing of the road surprised everyone
D.calls from everyone made the couple realize their danger
最佳答案:
小题1:D
小题2:D
小题3:A
答案解析:
文章讲述作者开车上班的路上看见一对盲人夫妇走到了机动车道上的。令人惊讶的是所有的司机都停下来等他们走过。等盲人夫妇过马路了,人们都松了一口气。
小题1:细节题:从第二段的句子:A young couple, both blind, were walking across the road 可知在作者开车上班的路上看见一对盲人夫妇走到了机动车道上的。选D
小题2:猜词题:从后面的句子:Every car in every direction came to a stop at the same time. Nobody can yelled, “Get out of the way!”可知这个奇迹是指所有的司机都停下来等他们走过。选D
小题3:推理题:从第三段的句子:I Immediately saw smile appeared on everyone’s face,说明盲人夫妇过马路了,人们都松了一口气。选A
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅