On the first day of college our professor
时间:2024-03-12 20:27:26 栏目:学习方法
题目内容:
On the first day of college our professor introduced himself and challenged us to get to know someone we didn’t already know.
I stood up to look around when a gentle hand touched my shoulder. I turned around to find a wrinkled, little old lady beaming up at me with a smile that lit up her entire being. She said, “Hi, handsome! My name is Rose. I’m eighty-seven years old. Can I give you a hug?” I laughed and enthusiastically responded, “Of course you can!” and she gave me a giant squeeze.
“Why are you in college at such a young, innocent age?” I asked. She jokingly replied, “I’m here to meet a rich husband, get married, have a couple of children, and then retire and travel.”
“No seriously,” I asked. I was curious what may have motivated her to be taking on this challenge at her age. “I always dreamed of having a college education and now I’m getting one!” she told me.
After class we walked to the student union building and shared a chocolate milkshake. We instantly became friends. Every day for the next three months we would leave class together and talk non-stop.
I was always mesmerized(催眠) listening to this “time machine” as she shared her wisdom and experience with me. Over the course of the year, Rose became a campus icon(偶像) and she easily made friends wherever she went.
At the year end, Rose finished the degree she had begun all those years ago. One week after graduation Rose died peacefully in her sleep. Over two thousand college students attended her funeral to pay their respects to the wonderful woman who taught by example that it’s never too late to be all you can possible be.
小题1:Why did Rose go to college at her age?
A.She wanted to marry a rich husband.
B.It was her dream to receive college education.
C.She wanted to change her present situation.
D.She wanted to get a Bachelor Degree.小题2:Which of the following can best describe Rose?
A.Serious, helpful and hard-working.
B.Outgoing, humorous and determined.
C.Brave, warm-hearted and optimistic.
D.Rich, sensitive and graceful.小题3:It can be inferred from the passage that.
A.Rose didn’t have any relatives when she died
B.Rose had lived a very hard life
C.the author was unwilling to understand Rose
D.the author learned a lot from his old friend Rose小题4:By writing the passage the author intends to.
A.encourage old people to receive a good education
B.describe the author’s college life
C.introduce an admirable old college student
D.teach young people to value their school life
最佳答案:
小题1:B
小题2:B
小题3:D
小题4:C
答案解析:
在大学里学习是你的梦想吗?我在大学的第一堂课认识了Rose,她对自己执着的梦想追求打动了我,让我明白了一个人无论什么时候都可以做到你真正想要做的 。
小题1:细节理解题。由““I always dreamed of having a college education and now I’m getting one!” she told me.”可知拥有大学学习经历是她一直以来的梦想。A项是她开玩笑的说法。故选B。
小题2:推理判断题。Rose主动要求和我拥抱,是个开朗的人;我问她来大学的目的,而她的回答很幽默;她能坚持在大学里一直坚持自己的梦想,很有毅力。故选B。
小题3:推理判断题。由“who taught by example that it’s never too late to be all you can possible be.”可推测作者由此深受启发。故选D。
小题4:主旨大意题。作者是为了向人们介绍Rose这样一个开朗、坚持而幽默的人。故选C。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅