I was riding my special motorbike this pas
时间:2024-03-12 19:27:46 栏目:学习方法
题目内容:
I was riding my special motorbike this past weekend and stopped at a convenience store. As I was getting my wheelchair off the back, a man watched me from his car and I noticed a wheelchair in his back seat. We spoke for a moment and I asked him about the wheelchair. He answered that it was for his daughter. “Well, do you think she would like to go for a ride on my motorbike with me?” I asked. He seemed shocked that a total stranger would ask him this. He thought about it for a second and said, “OK, as long as I can follow you.”
He introduced me to Amy and he sat her on my back seat. Her father followed me for a few miles and she talked non-stop about what she wanted for Christmas.
As we came back to the convenience store, she said, “This ride is the best Christmas present I could ever receive. I have been in a wheelchair my whole life and didn’t know I could do this.” I told her about some of the other things I do (ski, travel the world by myself, etc.). As her father was taking her off my bike, she turned to him and said, “Oh Daddy, I’m going to be OK. Mr. Bryant does all kinds of things, and I will too.” Her father turned away as a tear of joy rolled down his cheek. He hugged me and said, “I was sitting here praying for a gift for Amy that would encourage her. She often felt that her life was dull compared to other children. God answered my prayer just now. Now I pray that God will bless you for your gift to Amy today.” I believed what he said. Being kind and thoughtful to others, we can be an answer to prayer.
小题1:How did the father feel at first when the author invited his daughter for a ride?
A.He felt surprised because he didn’t know the author.
B.He was happy because his daughter could gain excitement.
C.He was moved because the author was willing to help his daughter.
D.He felt nervous because he was worried about his daughter’s safety.小题2: What can we know about the author?
A.He was a disabled man.
B.He usually drove too fast.
C.He worked in a convenience store.
D.He often helped people who were in trouble.小题3:According to the passage, the girl _______.
A.used to be a completely healthy person
B.was not allowed to do some fierce sports
C.usually felt sad about life due to her disability
D.was unwilling to communicate with a stranger小题4:What did the author’s gift refer to according to the girl’s father?
A.The motorbike.
B.The wheelchair.
C.The blessing.
D.The ride.
最佳答案:
小题1:A
小题2:A
小题3:C
小题4:D
答案解析:
文章介绍作者用自己的摩托车载了女孩一程,女孩因此对人生感到有了希望,女孩的父亲认为这是她得到的最好的圣诞礼物。作者也觉得要对别人善良会成为一种祝福。
小题1:细节题:根据第一段中的““Well do you think she would like to go for a ride on my motorbikewith me” I asked. He seemed shocked that a total stranger would ask him this.”可知爸爸一开始因为不认识作者感到有点惊讶。选A
小题2:推理题:从第一段的句子:As I was getting my wheelchair off the back,可知作者是个残疾人,选A
小题3:细节题:从第三段的句子:“I was sitting here praying for a gift for Amy that would encourage her. She often felt that her life was dull compared to other children.可知女孩因为自己的残疾很难过。选C
小题4:推理题:文章介绍作者用自己的摩托车载了女孩一程,女孩因此对人生感到有了希望,女孩的父亲认为这是她得到的最好的圣诞礼物。选D
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅