Linda Evans was my best friend—like the si
时间:2024-03-12 19:14:36 栏目:学习方法
题目内容:
Linda Evans was my best friend—like the sister I never had. We did everything together: piano lessons, movies, swimming, horseback riding.
When I was 13, my fami1y moved away. Linda and I kept in touch through letters, and we saw each other on special times—like my wedding and Linda’s. Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often. One day a card that I sent came back, stamped“Address Unknown”. I had no idea about how to find Linda.
Over the years, I missed Linda very much. I wanted to share happiness of my children and then grandchildren. And I needed to share my sadness when my brother and then mother died. There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill.
One day, I was reading a newspaper when I noticed a photo of a young woman who looked very much like Linda and whose last name was Wagman—Linda’s married name.“There must be thousands of Wagmans.”I thought, but I still wrote to her.
She called as soon as she got my letter.“Mrs. Tobin!”she said excitedly,“Linda Evans Wagman is my mother.”
Minutes later I heard a voice that I recognized at once, even after 40 years. We laughed and cried and caught up on each other’s lives. Now the empty place in my heart is fil1ed. And there’s one thing that Linda and I know for sure: We won’t lose each other again!
小题1:The writer went to piano lessons with Linda Evans.
A.at the age of 13
B.before she got married
C.before the writer’s family moved away
D.after they moved to new homes小题2:They didn’t often write to each other because they.
A.got married
B.had little time to do so
C.didn’t like writing letters
D.could see each other on special times小题3:There was an empty place in the writer’s heart because she.
A.was in trouble
B.didn’t know Linda’s address
C.received the card that she sent
D.didn’t have a friend like Linda小题4:The writer was happy when she.
A.read the newspaper
B.heard Linda’s voice on the phone
C.met a young woman who looked a lot like Linda
D.wrote to the woman whose 1ast name was Wagman小题5:They haven’t kept in touch.
A.for about 40 years
B.for about 27 years
C.since they got married
D.since the writer’s family moved away
最佳答案:
小题1:C
小题2:B
小题3:D
小题4:B
小题5:A
答案解析:
文章讲述了两个友好的女孩儿在经历了搬家、成家等事情之后,分开了40年,又久别重逢的故事,表达了友情的珍贵。
小题1:根据第二段“When I was 13, my fami1y moved away.”可知,作者和Linda 是在作者搬家之前一起去上钢琴课的。故选C。
小题2:根据第二段“Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often.”可知,各自成家之后,忙于照顾孩子而美语时间写信。故选B。
小题3:根据第三段可知,作者十分想念Linda,作者需要一个朋友来分享她的快乐和悲伤。然而,作者没有像Linda那样的朋友。故选D。
小题4:根据最后一段可知,作者通过Linda的女儿联系到了Linda。当听到Linda的声音时,作者失分兴奋。故选B。
小题5:根据最后一段“Minutes later I heard a voice that I recognized at once, even after 40 years.”可知,作者和Linda四十年没见了。故选A。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅