> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I’d always dreamed of exploring Africa, ev

时间:2024-03-12 18:16:07 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I’d always dreamed of exploring Africa, ev」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/424222.html
题目内容:

I’d always dreamed of exploring Africa, ever since I read my first Tarzan(《人猿泰山》)comic as a child. Finally, in 2004, to celebrate my 60th birthday, I went to Tanzania to experience a safari(东非游猎)and climb Mount Kilimanjaro, the highest mountain in Africa. Seated next to me on the flight was Tanzania’s minister of water and wildlife development. We talked for thousands of miles, and he arranged me to visit a school. When I toured the school, I was shocked. The leaky(漏的)roofs turned the dirt floors into mud during the rainy season, and the walls couldn’t keep out the heat, cold or bugs(小昆虫). The school was in need of all material goods, but the kids possessed great human spirit.

It broke my heart that these children had to struggle to survive, so I asked the headmaster what it would cost to feed them. As little as 20 cents per child per day, he told me. Immediately I got home, I founded Kids of Kilimanjaro. Since then we’ve grown to provide hot lunches for nearly 13,000 schoolchildren every day. The free lunch program has eased a major problem the youngsters face.

I know a good education could really make a difference in these children’s lives. My parents always stressed the importance of education. I paid my own way through college in Tokyo by teaching English to students and businesspeople. After attending university I moved to San Francisco, when I was 25 years old. In 1978 I realized my American dream when I founded my own company. My success all started with a good education.

It’s amazing that something as simple as a nutritious lunch can change and enrich so many lives. Giving young people a better, healthier life can inspire them to go all the way through college and lead a movement that transforms their country.

小题1:Why did the author go to Tanzania to celebrate his 60th birthday?

A.He was curious about what Africa was like.

B.He was concerned about the Africans’ miserable life.

C.He wanted to get an idea of the area’s wildlife.

D.He hoped to lead a movement that would transform his country.小题2:After his tour to the school, the author found that the kids there were ________.

A.in need of help

B.not interested in studies

C.not used to the rainy season

D.in low spirits小题3:What is the main purpose of Kids of Kilimanjaro?

A.To make sure the African kids are mentally healthy.

B.To spread knowledge among the African kids.

C.To build new schools for the African kids.

D.To protect the African kids from hunger.小题4:What is the correct sequence of the following events?

a.“I” founded “my” first company.

b.“I” founded Kids of Kilimanjaro.

c.“I” read “my” first Tarzan comic.

d.“I” moved to San Francisco.

A.a, c, d, b

B.a, d, c, b

C.c, a, d, b

D.c, d, a, b小题5:The author believes education is important because __________.

A.his parents always stressed the importance of education

B.a good education contributes to his success

C.he paid his own way through college by teaching English

D.he’s trying to realize his American dream

最佳答案:

小题1:A

小题2:A

小题3:D

小题4:D

小题5:B

答案解析:

本文是一篇记叙文。从小就梦想到非洲旅行的作者,在2004年实现了梦想。在了解到当地一所学校学生的疾苦后,他回到美国创建了Kids of Kilimanjaro,以帮助解决那里的学生中午吃饭的问题。

小题1:推理判断题。根据文章第一段中的I’d always dreamed of exploring Africa及to celebrate my 60th birthday,I went to Tanzania to experience a safari可知,作者为了庆祝六十岁的生日去非洲是为了看一看非洲到底是什么样子。

小题2:细节理解题。根据文章第一段中的The leaky roofs turned the dirt floors into mud during the rainy season,and the walls couldn’t keep out the heat,cold or bugs可知,学校的条件很简陋,孩子们需要帮助。故答案选A。

小题3:细节理解题。根据文章第二段可知,作者回到美国成立该组织的主要目的就是筹措资金帮助坦桑尼亚的孩子,使他们有热腾腾的午饭吃。故答案选D。

小题4: 事件顺序题。由文章第一段第一句话可知“作者是在儿童时期第一次阅读《人猿泰山》”;由第三段可知“作者25岁的时候搬到圣弗朗西斯科”,由第一段可知“作者2004年的时候是60岁”,由此可推断“作者搬到圣弗朗西斯科的时候是1969年”;由第三段可知“作者是1978的成立自己的公司”;由第二段可知“作者是2004年创建了Kids of Kilimanjaro”。故本题答案为D。

小题5:细节理解题。从文章倒数第二段最后一行My success all started with a good education可得出正确答案B

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。