> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

From my first day, I was attending press c

时间:2024-03-12 17:47:51 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「From my first day, I was attending press c」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/423831.html
题目内容:

From my first day, I was attending press conferences and other media events all over town. I got to attend events at places I had never thought I’d get to: the White House, the Senate and House of Representative buildings at the Capitol (国会大厦), the Department of Health and Human Services, just to name a few. And I was sent to cover these events as if I were a reporter, not just an intern (实习生) .

In fact, I never really felt like an intern. I was given the opportunity to do the work that everyone else at the paper was doing. I covered stories on my own and wrote the articles myself. I was included in discussions for story ideas. I helped to edit the articles that went into the paper. I was able to take part in every aspect of the newspaper that I wanted to experience.

The best part of working at the Nation’s Health was the staff. They were supportive in letting me go out and do things on my own, while I always knew that they would be more than happy to answer any questions or help me with any problems I might have. Best of all, they treated me as their equal, not just an intern whom they could get to do all the work they didn’t want to do.

After interning at the Nation’s Health for nearly seven months and having more than 30 articles published, I had to move on. My experience there gave me insight into how the media work, which helps me when I’m trying to choose stories. In addition, it showed me that work really can be fun.

小题1:What is the passage mainly about?

A.How good reporting begins with journalism interns.

B.The author’s opportunity to work at the Nation’s Health.

C.The author’s experience working as an intern

D.The author’s first day as a professional reporter.小题2:What impressed the author most when working at the Nation’s Health?

A.The employees treated her as one of them equally.

B.The opportunity to work alone.

C.Covering stories and writing articles

D.Coming up with story ideas for the newspaper.小题3:We can infer that the author had thought an intern would be made to ____.

A.go to as many places as possible

B.do the boring things that others didn’t want to do

C.treat people equally, no matter who they were.

D.get help from a professional reporter小题4:What did the author think of her experience of working at the Notion’s Health?

A.Meaningful

B.Disappointing

C.Tiring

D. Surprising

最佳答案:

小题1:C

小题2:A

小题3:B

小题4:A

答案解析:

在本文中作者讲述了自己作为实习生的采访经历以及这段工作给他带来的影响和感受。尽管是实习生,但是作者曾被派往白宫,国会大厦执行采访任务,而且在工作中独立完成采访和写作任务,尤其是在国家卫生部工作期间,他所受到的支持和帮助让他铭记在心,而且一直激励着他前行。

小题1:C主旨大意题。在文中作者讲述了自己的实习经历以及所受到的帮助和支持,文中最后总结了自己的这段实习经历给他带来的影响和感悟,由此可知文章主要讲述的是自己的实习经历。故C选项正确。

小题2:A细节理解题。从文章第四段中的The best part of working at the Nation’s Health was the staff.. Best of all, they treated me as their equal,可知那些员工平等地对待作者。故A选项正确。

小题3:B推理判断题。从文中第三段中they treated me as their equal, not just an intern whom they could get to do all the work they didn’t want to do.可以推断得知作者原以为实习生只会去做别人不愿意做的事情,所以B选项正确。

小题4:A推理判断题。A 有意义的;B令人失望的;C 累人的;D使人惊讶的。从文章末段作者的感悟可知作者认为这段经历会促使他进步,而且也感到了这份工作中的乐趣,所以A选项正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。