Edgar felt quite excited at the thought of
时间:2024-03-12 17:44:53 栏目:学习方法
题目内容:
Edgar felt quite excited at the thought of his first swim of the summer. With the sun shining down so strongly, the sea was certain to be warm enough. He walked quickly along the sea-front towards the steps that led on to the sands. He smiled cheerfully at the passersby. He had just smiled and raised his hat to an elderly lady when a man with a camera caught his arm and stopped him. Edgar heard a little buzzing noise from the camera.
“Your photograph, sir, in glorious colour in just one moment if you please,” said the man in one breath. Then the buzzing stopped, and he held the photograph in his hand and was waving it to and fro. In a
moment he handed it over, and Edgar saw the bright blue splash of his shirt half filling the picture.
“Seventy pence, sir,” the man said. “It’s the bargain of your holiday.”
“Seventy pence,” Edgar repeated, mildly. “For this?” He stared at the photographer.
“They’re normally eighty-five, sir, but for a single subject I make a cut-price offer. It’s the best value you’ll get in Chadwell.”
“You’ll have to make a better offer,” Edgar said. It was a good photo though, he thought, so bright and clear. His hat was held high, and he was smiling broadly at the old lady, whose arm and handbag came into a lower corner. He had had no idea that he was being snapped. He thought he was really quite a good-looking chap.
“That’s as good as any studio job that would cost you pounds,” said the cameraman. “It’s better in a way because it’s so natural. only seventy pence, sir.”
“I’ve never paid so much for a snap in my life. It simply isn’t worth that kind of money. It’s not as if I need the thing. Look, I’ll give you twenty-five.”
“No, I can’t do that. Each of these instant colour shots costs me 50p — that’s the price of the blank frame, so you see…”
“Criminal, criminal,” Edgar broke in. “You want a profit of forty per cent. Well, not at my expense, I’m afraid. I’ll give you your 50p and that’s that.”
“Let me see, then.” The man suddenly took the photograph out of Edgar’s hand. “I can’t waste any more time with you. It’s 70p or I keep it.”
“Keep it,” Edgar said. He turned, looked out to the sea, and then walked quickly away.
小题1:Why do you suppose Edgar was in Chadwell?
A.It was his hometown.
B.He was there on holiday.
C.He was in the making of a film.
D.He was there to have his photograph taken.小题2:Edgar smiled at and raised his hat to the lady because ________.
A.he thought he recognized her
B.he wanted the photograph to be amusing
C.she was having her photograph taken
D.he was feeling excited and cheerful小题3: The photographer lowered his price to 70p because __________.
A.Edgar wanted to bargain for the photo
B.Edgar couldn’t afford to pay the normal price
C.Edgar was the only person in the photo
D.there was only one copy of the photo小题4:What did Edgar think of the photo?
A.He thought it made him look like a criminal.
B.He liked it but thought it was too dear.
C.It annoyed him because he hadn’t expected it.
D.He thought it was a bargain at the price.小题5:We can infer from the passage that _______ .
A.Edgar was an indifferent but good-looking man
B.Edgar smiled at the photographer because he was being photographed
C.the photographer was actually a criminal
D.Edgar didn’t buy the snap at length.
最佳答案:
小题1:B
小题2:D
小题3:C
小题4:B
小题5:D
答案解析:
文章介绍Edgar在度假时候,很高兴,他对陌生人微笑,有个摄影师帮他照了张很好的照片,但他认为太贵了,最后没有买这张照片。
小题1:推理题:从第一段的句子:Edgar felt quite excited at the thought of his first swim of the summer. With the sun shining down so strongly, the sea was certain to be warm enough和第四段的句子: “Seventy pence, sir,” the man said. “It’s the bargain of your holiday.” 可知Edgar是在度假,选B
小题2:推理题:从第一段的句子:He smiled cheerfully at the passersby.可知他对老太太微笑,是因为他很兴奋,选D
小题3:细节题:从第六段的句子:“They’re normally eighty-five, sir, but for a single subject I make a cut-price offer. It’s the best value you’ll get in Chadwell.” 可知因为Edgar是照片上面唯一的人,所以摄影师把价格降低了,选C
小题4:细节题:从第七段的句子:It was a good photo though, he thought, so bright and clear. 可知他认为这个照片拍得很好,从第九段的句子:“I’ve never paid so much for a snap in my life. It simply isn’t worth that kind of money.可知他认为太贵了,选B
小题5:推理题:从最后一段的句子:“Keep it,” Edgar said. He turned, looked out to the sea, and then walked quickly away.可知Edgar最后没有买这张照片。选D
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅