> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Renata Di Pietro was studying to be an ope

时间:2024-03-12 17:17:10 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Renata Di Pietro was studying to be an ope」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/423415.html
题目内容:

Renata Di Pietro was studying to be an opera singer. But at 23, while on a music scholarship at the University of Iowa in 1976, her sight began to fail. Soon, it became increasingly difficult to read scores and pick up hand signals from conductors, and the gifted singer was forced to drop out.

After moving to Cleveland, Georgia in 2005, Di Pietro relied on guide dogs to get around. Over the years, she became depressed when she’d lose one of the dogs, who had become her best friend, to old age or death. “It’s very painful, because you love each one,” she says.

In 2009, Di Pietro was intrigued by information from a friend that miniature horses typically live for at least 30 years and make calm and strong guides. She started with a male horse, but he was too hard to control. Angel came next, a mini white female horse Di Pietro has mostly trained herself. “Horses have the ability to avoid the things in the way,” she says. “If I am about to run into something, she slides her body in front of me.”

Di Pietro, now 59, has taught her guide horse to make some sounds with her hoof (马蹄)when she comes to stairs. “Angel can find a chair and locate the nearest door for me,” Di Pietro says. Currently, she’s training Angel to pull her wheelchair and to fetch.

Despite her disability, Di Pietro still sings, performing with her husband, musician Carl Hummer, at special events. Angel is always by her side. “I fight a battle every day to take courage to engage the world,” Di Pietro says. “Angel is my warhorse. We fight that battle together.”

小题1:Why did Di Pietro have to give up her studying in the university?

A.She disliked her major in music.

B.She failed to get high scores.

C.She couldn’t understand hand signals from conductors.

D.She found it difficult to see things clearly.小题2:What does the underlined word “intrigued” in Paragraph 3 probably mean?

A.Puzzled.

B.Interested.

C.Satisfied.

D.Frightened.小题3:Angel can do a lot of things for Di Pietro now EXCEPT_________.

A.supporting her in case of her falling

B.helping her find a chair to sit on

C.keeping her company every day

D.fighting with her against others小题4:Which of the following can best describe the author?

A.Caring and strong-minded.

B.Honest and responsible.

C.Kind and helpful.

D.Ambitious and sensitive.

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:D

小题4:A

答案解析:

文章介绍Di Pietro虽然因为视力问题,放弃大学的学习,但是她没有放弃梦想,在Angel的帮助下,继续追求着。

小题1:细节题:从第一段的句子:it became increasingly difficult to read scores and pick up hand signals from conductors, and the gifted singer was forced to drop out.可知Di Pietro因为很难看清楚所以放弃大学的学习,选D。

小题2:猜词题:从后面的句子:She started with a male horse, 可知她对这种马活的时间比较长和它们能带路很感兴趣。Intrigued和interested意思相近,选B

小题3:细节题:从第三段的句子:If I am about to run into something, she slides her body in front of me.”可知Angel可以在她要跌倒的时候帮她。从第四段的句子:Angel can find a chair and locate the nearest door for me,” 可知Angel可以帮她找到椅子坐下。从第五段的句子:Angel is always by her side可知Angel可以一直陪着她,没有说Angel可以和她一起和别人打仗,选D

小题4:推理题:从文章的Over the years, she became depressed when she’d lose one of the dogs, who had become her best friend, to old age or death. “It’s very painful, because you love each one,” she says.可知她是有爱心的,从最后一句话“I fight a battle every day to take courage to engage the world,” Di Pietro says. “Angel is my warhorse. We fight that battle together.”可知她是意志力坚定的,选A

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。