> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

One day, President Lincoln went to a party

时间:2024-03-12 16:53:25 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「One day, President Lincoln went to a party」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/423085.html
题目内容:

One day, President Lincoln went to a party. At the gathering, a man called Douglas was repeatedly talking about Lincoln’s low position in life and saying that he first met Lincoln when he was a shop assistant at a village shop. Finally he said, “And Mr. Lincoln was a very good waiter too.”

People burst into laughter, but they quieted down when Mr. Lincoln said quietly.

“Gentlemen, what Mr. Douglas has said is true. I did keep a grocery(杂货店), and I did sell cotton, candles and cigars, and sometimes whiskey(威士忌酒). But I remember that in those days Mr. Douglas was one of my best customers. I often stood on one side of the counter(柜台) and sold whiskey to Mr. Douglas on the other side, but the difference between us now is: I have left my side of the counter, but Mr. Douglas still sticks to his as firmly as ever.”

小题1:Where was Douglas talking about Lincoln’s low position in life?

A.At home

B.At a grocery

C.At a gathering

D.In a restaurant小题2:Douglas was repeatedly talking about Lincoln’s low position in life because _____

A.he was friendly to Lincoln.

B.Lincoln was an example to show that an American of low position can also rise up in life.

C.he wanted others to look down upon Lincoln.

D.he wanted to tell other people about Lincoln’s honesty as a shop assistant.小题3:How did Lincoln win the oral competition?

A.By telling about his low position in life in his early days.

B.By making fun of Douglas’ low position now.

C.By proving Douglas was telling lies.

D.By comparing his present position with Douglas.小题4:What do you suppose the sentence “Mr. Douglas still sticks to his as firmly as ever means?”

A.Douglas was still talking about Lincoln’s low position in life.

B.Douglas was still standing on the other side of the counter.

C.Douglas remained a drunkard and had not changed a bit.

D.Douglas kept on going to parties and speaking ill of Lincoln.

最佳答案:

小题1:C

小题2:C

小题3:D

小题4:C

答案解析:

本文叙述了美国总统去参加一个聚会与一位老友之间的对话。在聚会上,有一个名叫道格拉斯的人反复谈论林肯的地位低下的生活像林肯以前当服务员和售货员的事。林肯承认他说的是真的。但是林肯又说自己已经离开了那个柜台,成为了总统,但是道格拉斯仍然没变,继续去喝酒,没什么变化。

小题1:细节理解题。根据第一段的At the gathering, a man called Douglas was repeatedly talking about Lincoln’s low position in life在聚会上,一个名叫道格拉斯的人反复谈论林肯的地位低下的生活。 故选C。

小题2:推理判断题。根据第一段的President Lincoln 林肯已经是总统了,道格拉斯还反复的说林肯的以前当服务员和售货员的事,可知他是想通过这些谈论,让别人瞧不起林肯。故选C。

小题3:推理判断题。根据第三段的but the difference between us now is: I have left my side of the counter, but Mr. Douglas still sticks to his as firmly as ever.”但是现在我们之间的区别是:我已经离开我身边的柜台,但道格拉斯仍然坚持他一如既往的坚定。”可知林肯通过自己的努力成为了总统,而道格拉斯仍原地不动,没有什么进步。人们一比较现在的两个人,当然会站在林肯这一边。故选D。

小题4:根据第三段的I have left my side of the counter, but Mr. Douglas still sticks to his as firmly as ever.”可知我已经离开了柜台,不当服务员了,通过but 转折,可知道格拉斯仍然继续去酒馆喝酒,没有什么变化。

故选C。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。