Father of TVInvention of television began
时间:2024-03-12 16:24:24 栏目:学习方法
题目内容:
Father of TV
Invention of television began in 1922 in Rigby, Idaho, the hometown of Philo Farnsworth. At the age of 16, Philo was a very shy boy. only his science teacher, Justin Tolman, realized that Philo was a special person.
One day after school Mr. Tolman found Philo in the classroom. The boy was making drawings on the chalkboard.
“What are you doing?” Mr. Tolman asked with interest, “What are these drawings?”
“I want to invent things,” Philo answered, “and these are the drawings of one of my first inventions. I have an idea for a way of sending pictures through the air. Please, just let me tell you about it. You are the only person who can understand what I have done.” In the school library Philo had read about a man who had worked on an idea for television, but had failed. Philo was sure that his own idea was better and that he could succeed.
Mr. Tolman was not sure and asked Philo many questions about the drawings. Giving facts and figures, Philo answered every question.
In 1926, Philo sent his drawings to Washington, along with a letter asking for the patent rights on television. Since then, television has become an important business all over the world.
小题1:When he lived in his hometown, Philo was _______.
A.quite different from others
B.an active boy
C.an inventor
D.a hard-working boy小题2:When Philo said “You are the only person who can understand what I have done.” In Paragraph 4, his mood was ________.
A.discouraged
B.trusting
C.guilty
D.hopeless小题3:It took Philo ____ to invent the television.
A.2 years
B.6 years
C.4 years
D.8 years小题4:When Mr. Tolman saw Philo’s drawing, he _______.
A.did not believe it was Philo’s invention
B.believed Philo could succeed
C.believed Philo was a special person
D.did not believe Philo could succeed
最佳答案:
小题1:A
小题2:B
小题3:C
小题4:D
答案解析:
文章介绍了Philo发明电视机的过程,科学老师发现小Philo在教室的黑板上画了同副画,画中正是小Philo想要发明的东西,其中有电视机。科学老师也不敢确信,他能够成功,但他查了很多资料,并最终取得了成功。
小题1:A细节理解题。At the age of 16, Philo was a very shy boy. only his science teacher, Justin Tolman, realized that Philo was a special person.此句的意思为:在他16岁的时候,他是一个很爱害羞的小男孩,只有他的科学老师意识到他是一个很特殊的人(与从不同的人)。当他在家乡的时候他并不是一个发明家,故排除C;文中没有显示出他是一个积极的和工作很努力的意思,故答案为A。
小题2:B细节理解题。You are the only person who can understand what I have done.句意为:你是唯一一个能够理解我所做的事情的人。同时,在倒数第二自然段科学老师问了很多问题他都一一做了回答,由此可理解为信任。discouraged adj 气绥的;trusting adj信任的;guilty adj 有罪的,内疚的;hopeless adj 无望的,绝望的。故答案应为B
小题3:C细节推理题。由本句Invention of television began in 1922 in Rigby, Idaho, the hometown of Philo Farnsworth句意为:电视机的发明是在1922年在Philo Farnsworth 的家乡Rigby, Idaho开始的,.与In 1926, Philo sent his drawings to Washington, along with a letter asking for the patent rights on television. Since then, television has become an important business all over the world.句意为:
1926年他带着他的设计图纸和专利证书去了华盛顿,从那时开始,电视机成了全世界一种重要的商业。可知答案应为C。
小题4:D细节理解题。Mr. Tolman was not sure and asked Philo many questions about the drawings. Giving facts and figures, Philo answered every question.句意为:Mr. Tolman也不能确信(能否成功),他问了Philo很多的问题。由问了很多问题并且也不能确信他能否成功可知答案应D。
考点:人物故事类文章的阅读理解。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅