> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

My husband and I were once in Nepal(尼泊尔)to

时间:2024-03-12 16:14:03 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「My husband and I were once in Nepal(尼泊尔)to」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/422523.html
题目内容:

My husband and I were once in Nepal(尼泊尔)to see sunrise over the Himalayas.

One morning we awoke to total darkness at 5 o’clock.As we rushed through a town with cameras in hand,I noticed the calm,gentle way the Nepalese people greeted the morning.One man boiled a huge pot of milk tea,and other villagers gathered around his fire,cupping their hands around small glasses of the steaming sweet mixture.It was fascinating,but not to be left behind,we joined the stream of tourists moving quickly up to the lookout point.

The top was crowded when we arrived,but after 10 minutes of cold waiting,the assembled group gave up.“The cloud cover is too heavy,”one said.Then one by one they rushed down the hill to the next item on their sightseeing list.I was disappointed as well,but suddenly I noticed a small Nepalese boy absently playing with a stick and shooting quick glances at the clouds.He must know something we don’t,I thought.I decided to wait with him.

The boy and I didn’t have to wait long.Moments later,a tiny stream of golden light burned through one thick cloud,then another.Rose-colored fog warmed the backs of the clouds,and suddenly the morning sun stole a glance around the side of the mountain,mile above where I’d expected it to be.

Nothing I’d seen before prepared me for the moment the clouds withdrew with bowed heads,and the magnificent Himalayas were revealed before,around,and above me.I sat in astonishment,not breathing,not daring to look away,certain that God had placed me here at the backdoor of Earth to show me what Heaven really looks like.I certainly got the message.Never again will I rush a sunrise.I now know Nature will supply her fruits to me only when I am truly ready to receive them.

小题1:What does “It” in Paragraph 2 most probably imply?

A.The darkness of the town in the morning.

B.The huge pot of milk tea boiling on the fire.

C.The way the local people welcomed the day.

D.The stream of tourists rushing to the lookout point.小题2:The author decided to wait with the Nepalese boy because _____.

A.she felt kind of having faith in him

B.the restless tourists disappointed her

C.that boy was praying to the sun with a magic stick

D.she had nothing more to see on her sightseeing list小题3:What can be concluded from the passage?

A.Do in Rome as the Romans do.

B.God helps those who help themselves.

C.Time and tide wait for no man.

D.Fortune rewards those having patience.

最佳答案:

小题1:C

小题2:A

小题3:D

答案解析:

文中作者讲述了自己和丈夫去尼泊尔境内的喜马拉雅山去看日出的情景,当别人因为云层太厚看不到日出而纷纷放弃时,她却和一个小男孩一起耐心的等待。终于等到了辉煌的令人震撼的时刻,故事告诉我们上帝会垂青那些有耐心的人。

小题1:C词义猜测题。从第一段I noticed the calm, gentle way the Nepalese people greeted the morning判断可知此处it指的是尼泊尔人迎接新的一天开始的方式。故C选项正确。

小题2:A推理判断题。从第三段末句 He must know something we don’t, I thought. I decided to wait with him.推测可知作者认为孩子肯定知道太阳什么时候会出来,所以A选项正确。

小题3:D推理判断题。A入乡随俗;B 自助者天助;C岁月不待人;D做事只要有耐心,到头总会有好运。从文章末句Never again will I rush a sunrise. I now know Nature will supply her fruits to me only when I am truly ready to receive them.作者的感悟可知上帝会优待那些有耐心有准备的人。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。