> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Jimmy is an automotive mechanic, but he lo

时间:2024-03-12 14:40:04 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Jimmy is an automotive mechanic, but he lo」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/421200.html
题目内容:

Jimmy is an automotive mechanic, but he lost his job a few months ago. He has good heart, but always feared applying for a new job.

One day, he gathered up all his strength and decided to attend a job interview. His appointment was at 10 am and it was already 8:30. While waiting for a bus to the office where he was supposed to be interviewed, he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car. Obviously there was something wrong with the car. Jimmy immediately went up to lend him a hand. When Jimmy finished working on the car, the old man asked him how much he should pay for the service. Jimmy said there was no need to pay him; he just helped someone in need, and he had to rush for an interview. Then the old man said, “Well, I could take you to the office for your interview. It’s the least I could do. Please. I insist.” Jimmy agreed.

Upon arrival, Jimmy found a long line of applications waiting to be interviewed. Jimmy still had some grease (油腻物) on him after the car repair, but he did not have much time to wash it off or have a change of shirt. One by one, the applicants left the interviewer’s office with disappointed look on their faces. Finally his name was called. The interviewer was sitting on a large chair facing the office window. Rocking the chair back and forth, he asked, “Do you really need to be interviewed?” Jimmy’s heart sank. “With the way I look now, how could I possibly pass this interview?” he thought to himself.

Then the interviewer turned the chair and to Jimmy’s surprise, it was the old man he helped earlier in the morning. It turned out he was the General Manager of the company.

“Sorry I had to keep you waiting, but I was pretty sure I made the right decision to have you as part of our workforce before you even stepped into the office. I just know you’d be a trustworthy worker. Congratulations!” Jimmy sat down and they shared a cup of well-deserved coffee as he landed himself a new job.

小题1:Why did Jimmy apply for a new job?

A.He was out of work

B.He was bored with his job

C.He wanted a higher position

D.He hoped to find a better boss小题2:What did Jimmy see on the way to the interview?

A.A friend’s car had a flat tyre

B.a wild man was pushing a car

C.a terrible accident happened

D.an old man’s car broke down小题3:Why did the old man offer Jimmy a ride?

A.He was also to be interviewed

B.He needed a traveling companion

C.He always helped people in need

D.He was thankful to Jimmy小题4:How did Jimmy feel on hearing the interviewer’s question?

A.He was sorry for the other applicants

B.There was no hope for him to get the job

C.He regretted helping the old man

D.The interviewer was very rude

最佳答案:

小题1:A

小题2:D

小题3:D

小题4:B

答案解析:

本文是一篇记叙文。文章讲述了Jimmy帮助一位老人修车的故事。Jimmy帮助的那位老人正是面试的主考官———公司的总经理。

小题1:A考查细节理解。根据文章第一段中的he lost his job a few months ago可知,他找新工作是因为他失去了工作。选A。

小题2:D考查细节理解。根据文章第二段中的he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car. Obviously there was something wrong with the car.可知,老人的车坏了。故选D。

小题3:D考查细节理解。根据文章第二段中的I could take you to the office for your interview. It’s the least I could do.可知,老人送Jimmy是因为他对Jimmy的感激。故选D。

小题4:B考查推理判断。根据文章第三段中的Jimmy’s heart sank. “With the way I look now, how could I possibly pass this interview?”可以推知,Jimmy丧失信心,他感到面试无望。故选B。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。