> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I knew I was all right now. Nobody else wo

时间:2024-03-12 14:30:58 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I knew I was all right now. Nobody else wo」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/421072.html
题目内容:

I knew I was all right now. Nobody else would come a­hunting after me. I got my traps out of the canoe and made me a nice camp in the thick woods. I made a tent out of my blankets to put my things under so the rain couldn't get at them. I caught a catfish and towards sundown I started my camp fire and had supper.

When it was dark I sat by my camp fire, feeling pretty satisfied; but by and by it got sort of lonesome, so I went and sat on the bank and listened to the current crashing along, and counted the stars and drift logs and rafts that came down, and then went to bed; there was no better way to put in time when you are lonesome; you can't stay so, and you soon get it over.

And so for three days and nights. No difference—just the same thing. But the next day I went exploring around the island. I was boss of it; it all belonged to me, and I wanted to know all about it; but mainly I wanted to spend the time. I found plenty of strawberries and green summer grapes; and the green blackberries were just beginning to show.

Well, I went fooling along in the deep woods till I judged I wasn't far from the foot of the island. I had my gun along, but I had shot nothing; it was for protection. about this time I almost stepped on a good­sized snake, and it moved quietly and smoothly through the grass and flowers, and I was after it, trying to get a shot at it. I clipped(疾驰) along, and all of a sudden I bounded(跳) right on to the ashes of a camp fire that was still smoking.

My heart jumped up among my lungs. I never waited to look further, but unlocked my gun and went sneaking back on my tiptoes as fast as I could. Every now and then I stopped a second among the thick leaves and listened, but my breath came so hard that I couldn't hear anything else. I moved quietly along another piece further, then listened again; and so on, and so on. If I saw a stump(树桩), I took it for a man; if I stepped on a stick and broke it, it made me feel that a person had cut one of my breaths in two and I only got half, and the short half, too.

There was no time to be fooling around. When getting to the camp, I got all my traps into my canoe again to have them out of sight. I put out the fire and threw the ashes around to look like an old last year's camp, and then climbed a tree.

I suppose I was up for two hours; but I didn’t see or hear anything—I only thought I heard and saw as much as a thousand things. Well, I couldn’t stay up there forever, so at last I got down, but I kept in the thick woods and on the lookout all the time. All I could get to eat was berries and what was left over from breakfast.

小题1:The underlined part “put in time” in the second paragraph probably means _____.

A.kill the time

B.take the time

C.employ the time

D.waste the time小题2:Why did the boy always carry his gun with him wherever he went?

A.To show off his gun.

B.To hunt some animals for food.

C.To protect himself.

D.To play with it for fun.小题3:How did the boy feel when he saw the ashes of a camp fire that was still smoking?

A.Surprised.

B.Excited.

C.Frightened.

D.Puzzled.小题4:Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The boy brought with himself a tent

B.The boy felt a bit lonely on the island.

C.The boy was surely the only person on the island at that time.

D.The boy might be bitten by some animal when the story happened.

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:C

小题4:B

答案解析:

文章大意:本文选自《哈克贝利.费恩历险记》,主要描述了“我”在岛上的一些情况。自己是怎样消磨时间的,和自己在岛上的感受。

小题1:词义猜测题。根据上下文可知,他在岛上感到寂寞的时候,没有什么好的方法来打发时间,由下文的“but mainly I wanted to spend the time”也可推出put in time意为“消磨时间”。选A

小题2:细节理解题。根据文章第四段I wasn't far from the foot of the island. I had my gun along, but I had shot nothing; it was for protection. 可知作者带枪是为了保护自己,选C

小题3:细节理解题。根据文章倒数第三段开头“My heart jumped up among my lungs”以及下文对主人公动作的描述可知主人公看到冒烟的灰烬时感到很害怕。选C

小题4:细节理解题。根据文章第二段可知他的情绪由最初的“satisfied”转为 “sort of lonesome”,B项符合文意。可知男孩在岛上感到有点孤单,选B

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。