> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

One day I walked down to get to my car, th

时间:2024-03-12 14:03:41 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「One day I walked down to get to my car, th」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/420678.html
题目内容:

One day I walked down to get to my car, thinking about what I had to accomplish and scolding myself for being late for work, but surprisingly the car was nowhere to be found.

This was at 8 a.m. in the morning. I made trips to all the towing places and police stations, all the time thinking that it was towed (拖走)by cops (巡警).By around 10 a.m., the cops decided that it was actually stolen. After filing a report with them, I finally got to work thinking how my day was completely messed up.

Later in the day I went to pick up a rental car at Enterprise only to realize that my license was missing, too, along with my car. I told the enterprise guy the whole story and he offered to take me to the closest DMV and get a duplicate (副本) license. 1 was totally shocked. I did not know why this complete stranger would want to take some time off his day to help me. He actually took me to DMV, got a duplicate and then rented me a car. I was upset the whole day because of the events happening to me but somehow this simple act of kindness from a complete stranger made it all worth it. It cheered me up and made me forget all the troubles of the day. I was so moved by this kind act that the next day I made sure someone else got a similar surprise. I took some smiley shaped chocolates and left them on some of my colleagues’ desks.

There is still a lot of goodness out there in the world. We just need to take the time to notice it. I hope that this story would inspire many others like me to do more acts of kindness.

小题1:The moment the author found the car missing, he thought ______.

A.it was stolen by a stranger

B.it was towed by the police

C.he placed it in a wrong place

D.he should rent another one小题2:We can infer that DMV is ______.

A.an office for license

B.a towing place

C.a renting place

D.a parking lot小题3:Why did the author put some chocolates on his colleagues’ desks?

A.His colleagues were fond of chocolates.

B.He wanted to thank his colleagues.

C.He was touched and hoped to cheer others.

D.He wanted to do his colleagues a favor.小题4:The author writes about his experience ______.

A.to criticize the person stealing his cars

B.to praise the rental place at Enterprise

C.to tell us a surprising but moving story

D.to encourage people to do acts of kindness

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:C

小题4:D

答案解析:

文章介绍了主人公“我”遇到了一系列的烦心事儿,车被偷走了,去租车的时候又发现驾照没了。我在好心人的帮助下重办了驾照,而这位好心人与我素不相识,我被他的行为所感动。我要去激励更多的人去做同样的事情。

小题1:B考查细节理解。This was at 8 a.m. in the morning. I made trips to all the towing places and police stations, all the time thinking that it was towed (拖走)句意:那是早晨八点,我去了所有的拖车场和警察局,我一直以为车是被拖走了。由本句可知刚开始的时候我是以为车被拖走的,故答案为B。

小题2:A细节理解题。I told the enterprise guy the whole story and he offered to take me to the closest DMV and get a duplicate (副本) license.和He actually took me to DMV, got a duplicate and then rented me a car.句意为:我告诉公司的人事情的原委,他主动提出来要带我去最近的“DMV”办一张驾照的副本,并且他最终帮我做了这件事。由此可知,DMV是办驾照的政府机构。

小题3:C文章主旨题。文章的第三自然段最后几句话,我被这个好心人对我的帮助感到很吃惊,同时我也希望能够让更多的人去享受这种吃惊。所以是我被这件事所感动去鼓舞更多的人做这种事情。

小题4:D大意理解题。作者写出他的经历,是想让这种美好的行为传播开来,让更多的人有这种善举。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。