A mother isdevastated, crying, yelling all
时间:2024-03-12 13:55:09 栏目:学习方法
题目内容:
A mother isdevastated, crying, yelling all she can in that dark corner. There was nobody tohear her yell and not a soul to calm her, because outside her house is a long winding lonely road.The wind was at rest and the leaves didn't rustle, silence filling the air. Loneliness was alreadykilling her, but no one knows what made her cry?
Losing something you love with all your heart isn't really the pain you can ever overcome.Radha lost her baby, her only means to live. She saw her child getting killed and the accidentwas terrible. One lonely night, she was walking down the street to get a breath of fresh air withher child hugged tight in her arms.
The whole time she walked with her child in her arms, the only thing that worried her wasAryan's future. She was imagining and feeling every day of the child's growthand figuringwhat she would have in store for him. But who knows what's in store for us tomorrow, life canchange in a second.
On that deserted road, were a few streetlights barely enough? It was this one light that couldbe seen from a distance,but as it came closer it got brighter and brighter. That light changedRadha's life into darkness forever. A speeding car came down that road. The driver came with a full speed throwing beer bottles out of his half open window. He was definitely drunk,and the speed took, everything in its path. Just then, there was a loud cry, and silence set in again.
But the mother wasn't hurt. She opened her eyes, unable to focus her eyes, and didn't seeAryan. After a few minutes when her sight cleared up she looked all over in a panic for her baby,but alas! ... The child hadn't even seen life.
Simple, don't drink and drive.You could take a life, but kill a number of people.
小题1:The word "devastated" in Paragraph 1 would probably mean.
A.worried
B.scared
C.heart-broken
D.weather-beaten小题2:Which of the following statements is TRUE of Radha?
A.She had expected much of Aryan.
B.She got her eyes injured in the accident.
C.She was hit by one bottle on the arm.
D.She had everything ready for Aryan's future.小题3:The last sentence underlined implies that.
A.drunk driving is absolutely forbidden
B.drunk driving is certain to kill a lot of people
C.the driver killed Aryan and his mother
D.there is more than one victim in a car accident小题4:What would be the best title for the passage?
A.The Death of a Miserable Child
B.A Sad Mother on a Windy Night
C.The Price for Another Man's Mistake
D.Overspeeding from Drunk Driving
最佳答案:
小题1:C
小题2:A
小题3:D
小题4:C
答案解析:
文章大意:通过一个母亲在一次交通事故中失去孩子的事件,提醒人们不要醉酒驾驶。
小题1:C 猜测词义题根据后文叙述的母亲在意外事故中失去孩子的故事,判断出这位母亲是:伤心欲绝的;心碎的;而不是A 担心的;B 害怕的 D. 饱经风霜的;风雨侵蚀的
小题2:A 推理判断题根据第二段第二句:She was imagining and feeling every day of the child's growthand figuringwhat she would have in store for him.她一直在想象着、感受着孩子的成长,琢磨着她要为孩子准备些什么。说明她对孩子的期望。
小题3:D 推理判断题根据这次事故不仅夺去了孩子的生命,也使得孩子母亲处于无尽的悲伤和痛苦之中,说明在交通事故中,受害的不仅仅只是被夺去生命的人。
小题4:C 主旨大意题根据最后一段Simple, don't drink and drive.You could take a life, but kill a number of people.别酒后驾车。你可能只撞死一个人,但可能会毁了许多人的生活。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅