> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Mr. Robinson had to travel somewhere on bu

时间:2024-03-12 13:50:24 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Mr. Robinson had to travel somewhere on bu」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/420500.html
题目内容:

Mr. Robinson had to travel somewhere on business and as he was in a hurry, he decided to go by air. He liked to sit beside a window when he was flying. So, when he got on to the plane, he looked for a window seat. He found all of them had already been taken except one. There was a soldier sitting in the seat beside this one and Mr. Robinson was happy that he had not taken the one by the window; but, anyhow, he at once went towards it. When he reached it, however, he saw there was a notice on it. It was written in ink and said “This seat is reserved for proper load balance. Thank you.” Mr. Robinson had never seen such a notice in a plane before, but he thought that the plane must be carrying something heavy in its baggage room which made it necessary to have the passengers properly balanced, so he walked on and found another empty seat, not beside a window, to sit in. Then, when the plane was quite full, a very beautiful girl stepped into the plane. The soldier quickly took the notice off the seat beside him and in this way succeeded in having the girl beside him during the whole trip.

小题1:When he got on the plane he was happy to find that _______.

A.a notice was put in a window seat

B.some of the seats were not occupied

C.there was a seat that he had hoped to have

D.the plane was not very crowded小题2:Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Mr. Robinson was the last passenger to get on board the plane.

B.Mr. Robinson was surprised to see the notice in the seat.

C.The window seats were all occupied when Mr. Robinson got on hoard the plane.

D.The plane Mr. Robinson took was heavily loaded with luggage.小题3:In the end Mr. Robinson found out that _________.

A.the notice was put on the seat by the soldier.

B.the solider was waiting for his girl friend

C.the girl was the last passenger who got on the plane.

D.the seat by the window was kept for the last passenger.小题4:This short passage may be taken from a _____.

A.novel

B.news report

C.science fiction

D.magazine.

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:A

小题4:D

答案解析:

文章大意:通过Mr.Robinson一次乘坐飞机所经历的一件事,讲述一位士兵成功的与美女坐在一起的故事。

小题1:C 细节理解题:根据He liked to sit beside a window when he was flying. So, when he got on to the plane, he looked for a window seat. He found all of them had already been taken except one. 当他乘坐飞机时他喜欢坐在窗户边。因此,当他上了飞机,他就找靠窗的座位。他发现只有一个靠窗的座位了,其他的都已经有人坐了。所以,选C。有个他想要的座位。

小题2:B 推理判断题:根据When he reached it, however, he saw there was a notice on it. 但是当他到哪儿的时候,看见座位上有个通知。(没料到)和Mr. Robinson had never seen such a notice in a plane before,他以前在飞机上从来没见过这样的通知。

小题3:A 推理判断题:根据when the plane was quite full, a very beautiful girl stepped into the plane. The soldier quickly took the notice off the seat beside him and in this way succeeded in having the girl beside him during the whole trip. 飞机快满员了,一位非常漂亮的姑娘走了进来。那位士兵迅速把旁边座位上的通知取了下来,这样他就成功的一路有这位美女坐在身旁。没有提到他跟美女是情侣关系,所以排除B.

小题4:D 推理判断题:这是一个小故事,所以既不是长篇小说 novel, 也不是新闻报道news report,更不是科幻小说 science fiction.

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。