Genzeb Tibeb is very bright. At only 11 ye
时间:2024-03-12 13:39:44 栏目:学习方法
题目内容:
Genzeb Tibeb is very bright. At only 11 years old, her future is looking promising. She is ranked 2nd Out of 56 students at her govemment school in Addis Ababa, Ethiopia where she has been seleeted for a special program because of her talent. She knows she is special and proudly shows off her certificate and book signifying her accomplishments in this special program.
But her future hasn't always looked so bright. While her mother, Bekelech, sacrificed immensely for Genzeb, she would not have been able to continue sending her to school. When her husband died, Bekelech was the sole provider for their five children. In order for them to survive, she began the daily routine of walking approximately 8-10 miles a day collecting sticks to sell near her 8' x 10' home in Kichene. It wouldn't have been long before Genzeb would have been, forced to quit school in order to help her mom. But Bright Future changed all that.
Genzeb has been at Bright Future for 3 years. Since Ethiopian schools let out early, Genzeb walks to the facility right after lunch. Because of her high ability, she even helps teach the younger children there, building confidence and locking in important foundational academic skills. There's also other meaningful opportunities Genzeb experiences which allow her eyes to be opened to the different opportunities that are available to her if she completes her studies. Field trips are one of her most favorite activities of all. She especially loved the one to Addis Ababa University.
She knows it goes beyond fun trips, though. "I am happy because I get extra help for school from Bright Future," Genzeb shares. At so many levels, her involvement with Bright Future allows her to receive a better education, which she values. For one day she wants to help people in need by becoming a doctor. And now she knows, that with a lot of hard work, that dream might just become a reality.
小题1:What does the underlined word¨sole" in the second paragraph probably mean?
A.important
B.main
C.unable
D.only小题2:According to the text, what is the major factor that can help Genzeb Tibeb continue her school?
A.Bright Future
B.Her talent.
C.Her mother
D.Her school小题3:From the text we can leam_______.
A.Genzeb Tibeb quitted school for several years.
B.Genzeb Tibeb was admitted into a famous university,
C.Genzeb Tibcb was involved in Bright Future activities.
D.Genzeb Tibeb had to earn a living by herself.小题4:According to the taxt, what is Bright Future probably?
A.A student training center
B.A scholarship organization
C.A government school
D.An orphanage organization小题5:Which of the following things didn't Genzeb Tibeb clo on Bright Future ?
A.Collecting and selling sticks.
B.Teach younger kids there.
C.Lock in academic skills.
D.Take part in field trips.
最佳答案:
小题1:D
小题2:A
小题3:C
小题4:B
小题5:A
答案解析:
文章讲述了一个天资聪颖的女孩Genzeb Tibeb在遭遇到家庭不幸之后,人穷志不短,最后终于在一个学术组织中Bright Future得到了很好的发展和提升的故事。
小题1:根据第二段第2行When her husband died,Bekelech was the sole provider for their five children可知丈夫死后,她一个人抚养五个孩子,故sole的意思为only。
小题2:根据第二段最后两句...forced to quit school in order to help her mom. But Bright Future changed all that可知正确答案。
小题3:从最后一段At so many levels, her involvement with Bright Future allows her to receive a better education, which she values 可知选答案C
小题4:从第三段Because of her high ability, she even helps teach the younger children there, building confidence and locking in important foundational academic skills可知正确答案为B
小题5:从第二段可知,A选项是Genzeb Tibeb在进入Bright Future 之前所做的事情,故选A。而BCD答案均是她在Bright Future所做的事情。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅