> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Now came great news! It came from a neighb

时间:2024-03-12 13:21:20 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Now came great news! It came from a neighb」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/420090.html
题目内容:

Now came great news! It came from a neighboring state, where the family’s only surviving relative lived. It was Sally’s relative—a distant relative by the name of Tilbury Foster, seventy and single. Tilbury now wrote to Sally, saying he should shortly die, and should leave him thirty thousand dollars, cash; not for love, but because money had given him most of his troubles, and he wished to place it where there was good hope that it would continue its evil work. The bequest would be found in his will, and would be officially handed over provided that Sally should be able to prove to the executors (遗嘱执行人).

As soon as Aleck had partially recovered from the strong emotions created by the letter, she sent someone to the relative’s home and subscribed for the local paper.

For the rest of the day Sally made confusion with his books, and Aleck could not keep her mind on her affairs, not even take up a flower-pot or book or a stick of wood without forgetting what she had intended to do with it. For both were dreaming.

“Thirty thousand dollars!”

All day long Aleck was absorbed in planning how to invest it, Sally in planning how to spend it.

There was no romance-reading that night. The children took themselves away early, for their parents were silent, disturbed, and strangely unentertaining. Two pencils had been busy during that hour —note-making; in the way of plans. It was Sally who broke the stillness at last. He said, with excitement, “Ah, it’ll be grand, Aleck! Out of the first thousand we’ll have a horse and a buggy for summer, and a cutter and a skin lap-robe for winter.”

Aleck responded with decision and calmness.

“You can spend a part of it. But the whole of the capital must be put right to work.

“Why, yes. Yes, of course. Have you got it invested yet?”

“No, there’s no hurry about that; I must look around first, and think, er…, I’ve turned it over twice; once in oil and once in wheat.”

“Why, Aleck, it’s splendid! What does it amount to?”

“I think — well, to be on the safe side, about a hundred and eighty thousand clear, though it will probably be more.”

“My! Isn’t it wonderful? Good heaven! Luck has come our way at last, Aleck!”

Then they went up to bed, but they left the candle burning in the sitting room. They did not remember until they were undressed; then Sally was for letting it burn; he said they could afford it, if it was a thousand. But Aleck went down and put it out.

A good job, too; for on her way back she hit on a scheme that would turn the hundred and eighty thousand into half a million before it had had time to get cold.

小题1: Why would Tilbury like to give all his money to Sally?

A.Because Sally was Tilbury’s only relative alive.

B.Because Tilbury loved Sally and his family deeply.

C.Because Tilbury wanted his money to continue its function.

D.Because Sally and his wife are good at investing.小题2:The underlined word “bequest” in Paragraph1 probably means _________.

A.a gift of personal property

B.a proof of a person’s identity

C.a method of getting money

D.a reason for giving money小题3:What do we know about Sally and his wife after receiving the letter?

A.They were in deep sorrow and stayed up all night.

B.They cared little about the bequest and lived their life as usual.

C.They paid a visit to Tilbury to confirm the truth of the letter.

D.They had a big ambition to invest the money and make huge profits.小题4:Which of the following is the best title for the passage?

A.Thrilling News

B.Sally’s Distant Relative

C.The $30,000 Bequest

D.A Smart Investment

最佳答案:

小题1:C

小题2:A

小题3:D

小题4:C

答案解析:

本文叙述了Tilbury留给了silly一笔三万美元的遗产,silly他们夫妻两个计划着用这笔钱怎样投资来争取更大的利润,孩子也想要用这钱来买一些自己喜欢的东西。

小题1:细节理解题。根据but because money had given him most of his troubles, and he wished to place it where there was good hope that it would continue its evil work.因为Tilbury想要钱继续发挥它啊作用,故选C。

小题2:词义猜测题。根据would be found in his will ,是个人的财产,故选A。

小题3:细节理解题。根据All day long Aleck was absorbed in planning how to invest it, 他们有雄心去投资和以后挣得更大的利润,故选D。

小题4:标题归纳题。根据短文的内容可知 叙述了关于Tilbury 留下的三万美元的遗产的事情,故选C。

考点:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。