> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I was working as a consultant in a beer co

时间:2024-03-12 12:38:49 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I was working as a consultant in a beer co」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/419448.html
题目内容:

I was working as a consultant in a beer company, helping the president and senior vice-presidents form and carry out their new planning projects. It was really a great challenge.

At the same time, my mother was in the final stages of cancer.

I worked during the day and drove 40 miles home to be with her every night. It was tiring and stressful, but it was what I wanted to do. My commitment was to continue to do excellent consulting during the day, even though my evenings were very hard. I didn’t want to bother the president with my situation, yet I felt someone at the company needed to know what was going on. So I told the vice-president of Human Resources, asking him not to share the information with anyone.

A few days later, the president called me into his office.

I figured he wanted to talk to me about one of the many issues we were working on. When I entered, he asked me to sit down. He faced me from across his large desk, looked at me in the eye and said, “I hear your mother is very ill”.

I was totally caught by surprise and burst into tears. He just looked at me, let my crying subside(平息), and then gently said a sentence I will never forget: whatever you need.

That was it. His understanding and his willingness to both let me be in my pain and to offer me everything were qualities of sympathy(同情)that I carry with me to this day.

小题1:When the author was working in a beer company, his mother .

A.was concerned about him

B.drew the president’s attention

C.was seriously ill

D.was proud of her son小题2:Although he felt tired and stressed, he felt it his duty .

A.to help plan some new projects

B.to avoid bothering the president

C.to tell the vice-president his difficult situation

D.to do his job well and look after his mother小题3:Most probably, the president got the information from .

A.a relative of the author’s

B.the vice-president

C.the author’s good friends

D.the author’s workmates小题4:Which of the following can be the best title of this passage?

A.Understanding Is Nowhere

B.Generous President

C.Sympathy Is Needed

D.An Unforgettable Memory

最佳答案:

63—66 CDBD

小题1:C

小题2:D

小题3:B

小题4:D

答案解析:

本文讲述了我在母亲生病期间继续工作,董事长对我的鼓励和同情让个我铭记至今。

小题1:C 细节题。根据文章第二段At the same time, my mother was in the final stages of cancer.说明他的妈妈生了重病,故C正确。

小题2:D 细节题。根据第三段前4行I worked during the day and drove 40 miles home to be with her every night. It was tiring and stressful, but it was what I wanted to do. My commitment was to continue to do excellent consulting during the day, even though my evenings were very hard.说明他一方面没有耽误自己的工作,同时也照顾了自己的母亲,故D项正确。

小题3:B 推理题。根据第三段最后2行So I told the vice-president of Human Resources, asking him not to share the information with anyone.我只把这个消息告诉了副董事长,那么一定是他告诉了董事长,故B正确。

小题4:D 主旨大意题。根据文章最后一段That was it. His understanding and his willingness to both let me be in my pain and to offer me everything were qualities of sympathy(同情)that I carry with me to this day.说明这次的事情让我铭记到今,是我一次难忘的回忆。故D正确。

点评:本文内容较为简单,考查细节题为主,对此类题型考生可以首先从问题中找到关键词然后以此为线索运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍仔细比较所给选项与文中细节的细微区别在准确理解细节的前提下最后确定最佳答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。