> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

It was one of the hottest days of the dry

时间:2024-03-12 12:27:51 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「It was one of the hottest days of the dry」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/419236.html
题目内容:

It was one of the hottest days of the dry season. We had not seen rain in almost a month. The crops were dying. Cows had stopped giving milk. The streams were long gone back into the earth. If we didn’t see some rain soon we would lose everything.

I was in the kitchen making lunch for my husband and his brothers when I saw my six-year old son, Billy, walking toward the woods. He was obviously walking with a great effort... trying to be as still as possible. Minutes after he disappeared into the woods, he came running out again, toward the house.

Moments later, however, he was once again walking in that slow purposeful long step toward the woods. This activity went on for over an hour: walking cautiously to the woods, then running back to the house. Finally, my curiosity got the best of me. I crept out of the house and followed him on his journey.

He was cupping both hands in front of him as he walked; being very careful not to spill(溅出) the water he held in them. Branches and thorns slapped his little face but he did not try to avoid them. He had a much greater purpose. As I leaned in to spy on him, I saw the most amazing site.

Several large deer appeared threatening in front of him. But Billy walked right up to them. I almost screamed for him to get away. And I saw a baby deer laying on the ground, obviously suffering from heavy loss of water and heat exhaustion, lift its head with great effort to lap(舔) up the water cupped in my beautiful boy’s hand.

I stood on the edge of the woods watching the most beautiful heart I have ever known working so hard to save a life. As the tears that rolled down my face began to hit the ground, they were suddenly joined by other drops... and more drops... and more. I looked up at the sky. It was as if God, Himself, was weeping with pride.

小题1:What can be learned from Paragraph 1?

A.The writer lived in the hottest place.

B.It wouldn’t rain during the dry season.

C.All the crops in the area were dead.

D.People were in great need of rain.小题2:Billy walked carefully to the woods because ______.

A.he was not old enough to walk freely

B.he didn’t want to be followed by his mother

C.he tried not to spill the water in his hands

D.he wanted to attract his mother’s attention小题3:Why did the writer almost scream for Billy to get away?

A.Because she saw the most amazing site in the woods

B.Because those large deer appeared dangerous

C.Because she saw a baby deer laying on the ground

D.Because the deer suffered from heavy loss of water小题4:After learning about the truth, the author felt _______.

A.curious and confused

B.scared and excited

C.moved and curious

D.proud and moved小题5:Which of the following is the best title for the passage?

A.The Water of Life

B.importance of Water

C.How to Save Animals

D.Animals in Danger

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:B

小题4:D

小题5:A

答案解析:

本文叙述了由于一个多月没有下雨了,眼看就要颗粒无收,这时作者看见自己的儿子多次想森林跑去很好奇,于是有一次就悄悄地跟去,发现儿子小心翼翼地端着水在拯救快要渴死的小鹿,作者想到自己就快没有水喝了,儿子却在给动物喝水,很是感动,这时也可能感动了老天,天开始下雨,他们高兴极了。

小题1:细节理解题。根据If we didn’t see some rain soon we would lose everything.他们急需水,故选D。

小题2:细节理解题。根据being very careful not to spill(溅出) the water he held in them. 他小心地怕把水洒了,故选C。

小题3:细节理解题。根据Several large deer appeared threatening in front of him几只大鹿似乎对孩子有危险,故选B。

小题4:细节理解题。根据I stood on the edge of the woods watching the most beautiful heart I have ever known working so hard to save a life. As the tears that rolled down my face began to hit the ground,作者感到自豪和感动,故选D。

小题5:标题归纳题。根据整篇短文都在围着水来讲,故选A。

点评:一般来说,标题的写作格式是:以话题为中心,将控制性概念的词按一定的语法浓缩为概括主题句句意或中心思想的词组。做此类题时,要避免如下三种错误:

一是概括不够。多表现为部分替代整体。二是过度概括。多表现为人为扩大范围。三是以事实、细节替代抽象的大意。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。