> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I live in a very over populated beach area

时间:2024-03-12 12:26:41 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I live in a very over populated beach area」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/419213.html
题目内容:

I live in a very over populated beach area in the Los Angeles, and I love the beautiful scenery! But because of many people, lots of things are easy to be out of order, and sometimes it’s also easy to lose your cool. Today was a day I wish I did not get out of bed. I mean that if I did not have to wake up and deal with all the things that I deal with on a daily basis, it would have been wonderful.

I had a cup of coffee this morning and that was my meal for breakfast, not healthy I know. Anyway, my stomach was sounding like a truck. So, I jumped in my car and decided to buy some food.

I was in line at Taco Bell (一家墨西哥速食店) and the line was like a long snake! Finally I got to place my order, but a young girl in nice clothes pulled in and was stuck in such a way that unless I moved for her, she wouldn’t be able to get out. So I backed up and waved her into my place in the front of the line.

To my surprise, this young girl did not say thanks. I was cool with it because I thought that I had done something nice for a change. After the girl received her food and pulled away, I pulled into the ordering spot, not mad, but hungry, and the employee said, “Hi, that girl just paid for your food.”

That food was the most satisfying nourishment (营养品) my body had ever taken! If just by chance you are that person who bought my food, I should say “Thank you!”

小题1:The underlined part in the first paragraph probably means “_____”.

A.be friendly to others

B.become angry

C.get warmer

D.remain calm小题2:What happened to the author according to the passage?

A.He remained lying in bed all the morning.

B.He didn’t feel well after drinking a cup of coffee.

C.He made room for a girl who jumped the queue.

D.He had a quarrel with a girl who didn’t stand in line.小题3:How did the young girl show her thanks to the author?

A.She got out of her car and said thanks.

B.She drove away with her own food.

C.She received her food and waved goodbye.

D.She paid for the author’s food without him knowing.小题4:The best title for the passage might be _____.

A.Kindness is spreading

B.Being patient wins respect

C.Being calm is important in accidents

D.Being polite can change the world

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:D

小题4:A

答案解析:

本文讲述了我给一个插队的女孩子让路,但是她没有向我说“thank you”,而是通过帮我付钱的方式来表示。这让我很不高兴,因为善意是要表达出来的。

小题1:B 推理题。根据本句But because of many people, lots of things are easy to be out of order, and sometimes it’s also easy to lose your cool.可知这里的人很多,很多事情都会失控,有时候很容易就会让人生气发火失去冷静。故B正确。

小题2:C 细节题。根据文章的三段Finally I got to place my order, but a young girl in nice clothes pulled in and was stuck in such a way that unless I moved for her, she wouldn’t be able to get out. So I backed up and waved her into my place in the front of the line.可知我给这个插队的女孩让了路。故C正确。

小题3:D 细节题。根据文章倒数第二段最后一句d the employee said, “Hi, that girl just paid for your food.”可知这个女孩用帮我付钱的方式表示感谢。故D正确。

小题4:A 主旨大意题。本文通过这个女孩没有直接说“thank you”而是帮我付账的故事,告诉我们善意是要表达出来才可以的,故A正确。

点评:本文讲述了我给一个插队的女孩子让路,但是她没有向我说“thank you”,而是通过帮我付钱的方式来表示。这让我很不高兴,因为善意是要表达出来的。本文以细节题的考查为主,细节题是针对文中某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,正确答案的根据一定可以在原文中找到,即原文的改写往往成为正确选项。通常细节题的正确选项有以下特征:对原文句子中的关键词进行替换。把原文中的一些词换成意义相近的词,成为正确选项。词性或者语态的变化。把原文中的一些词变换一下词性,或者改变原文句子的语态,给考生制造障碍。语言简化。把原文中的复杂语言现象进行简化,成为正确答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。