> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

As far back as he could remember,Larry had

时间:2024-03-12 11:22:41 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「As far back as he could remember,Larry had」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/417962.html
题目内容:

As far back as he could remember,Larry had longed to go to Hollywood and become a film star.The young man’s hopes for success were broken again and again,however.Hollywood just did not seem interesting.When he first came to California,Larry had decided never to give up and return home without success.Therefore,he kept on trying.Someday,he told himself,his big opportunity would come.

Larry found a job parking cars for one of Hollywood’s big restaurants.His pay was elementary,but since the guests were kind enough to give him more money,he managed to make a living.One day he recognized an important film director driving into the parking lot (停车场) and getting out of his car.Larry had recently heard that the man was ready to make a new picture.

Larry got into the car and prepared to drive it on into the lot and park it.Then he stopped,jumped out,and ran over to the director.“Excuse me,sir,but I think it’s only fair to tell you that it’s now or never if you want me in your next picture.A lot of big companies are after me.”

Instead of pushing away the boy,the director laughed,then wrote something on a card and handed it to the young man.“Come and see me tomorrow.”

Larry got a small part in the director’s next film.He was on his way!

小题1:Which of the following was Larry interested in?

A.Working as a waiter.

B.Becoming a film star

C.Parking cars for film stars.

D.Owing a big company小题2:Why did Larry find a job parking cars?

A.Because he liked the job.

B.Because the parking lot was near Hollywood.

C.To make a living and wait for the opportunity.

D.To see a lot of film stars and work for them.小题3:After reading the story what can we infer (推断) about the film director ?

A.He wanted to laugh at Larry.

B.He recognized Larry at first sight.

C.He was kind and gave Larry a try.

D.He thought Larry would become a star.小题4:what does the word “elementary” mean in this passage?

A.基本的

B.充足的

C.较高的

D.不达标的小题5:“He was on his way”refers to the fact that ________.

A.he gave up and returned home

B.he began to work towards success

C.he took a journey to Hollywood

D.he had difficulty in playing the small part

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:C

小题4:A

小题5:B

答案解析:

本文讲了Larry渴望成为一名电影明星,为了生活同时也是在等待机遇,他暂时在停车场工作,一次偶然的机会,他遇到了好莱坞的导演,并通过自己的毛遂自荐,饰演了电影中的一个人物,他开始走向成功。

小题1:根据As far back as he could remember,Larry had longed to go to Hollywood and become a film star.故选B。

小题2:根据Larry found a job parking cars for one of Hollywood’s big restaurants.His pay was elementary,but since the guests were kind enough to give him more money,he managed to make a living.One day he recognized an important film director driving into the parking lot (停车场) and getting out of his car.故选C。

小题3: 根据“Excuse me,sir,but I think it’s only fair to tell you that it’s now or never if you want me in your next picture.A lot of big companies are after me.”Instead of pushing away the boy,the director laughed,then wrote something on a card and handed it to the young man.“Come and see me tomorrow.”故选C。

小题4:根据but since the guests were kind enough to give him more money,he managed to make a living.可猜出“elementary”意思是“基本的”,故选A。

小题5: 根据Larry got a small part in the director’s next film.故选B。

点评:这篇文章非常简单,先看问题,再带着问题仔细阅读短文,理解了全文内容,很容易选出正确答案。阅读短文时,常常会遇到一些生词。这时,要沉着,冷静,细心思考。首先要把整段、整篇文章看完。通过对全篇短文的理解,就很有可能猜测出生词的大意。另外,还可以从含有生词句子的上下文,以及句子和段落之间的关系来判断、理解生词以求获得其真正含义。猜测生词的另一种方法是,根据构词法推测。遇到生词后,可从构词法角度分析判断生词。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。