> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Two years after the First World War (1914-

时间:2024-03-12 11:11:53 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Two years after the First World War (1914-」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/417738.html
题目内容:

Two years after the First World War (1914-1918), a small group of soldiers left the army and returned to their hometown in France. Most of them lived well, but one of them was poor. His name was Clinton. once a year they had supper in Barton’s house. Barton was very rich.

One evening Barton showed his friends a large gold coin at the supper table. The coin was passed around and praised by everyone. At the same time they were talking and talking. They soon forgot about the coin. After supper, Barton asked for his coin, but nobody could tell where it was. It was lost. One man said that everyone must be searched. One by one they turned their pockets inside out. only Clinton refused, however.“I didn’t steal the coin, and I will not be searched,” he said.After that, people turned their heads away from Clinton when they met him. He grew poorer. Soon his wife died.

A few years later, Barton had his house repaired. The lost coin was found under the floor. Barton felt sorry and went to Clinton to apologize. “But,” he asked, “you knew the coin was not in your pocket. Why did you refuse to be searched?” “Because I was a thief,” Clinton answered. “My pockets were full of food at that time. I had taken some food from the table to carry to my hungry wife and children.”

小题1:The story took place ________.

A.in 1920 

B.after 1945

C.in 1950

D.1916小题2:The coin was passed and praised because ________.

A.Clinton was rich 

B.the supper was good

C.it was a large gold coin 

D.they were happy小题3:Everyone was to be searched because _________.

A.they were thieves 

B.the gold coin was lost

C.Clinton stole the gold coin

D.they stole the gold coin小题4:Clinton refused to be searched because _________.

A.he was afraid to be found that there was some food in his pockets

B.he didn’t steal the coin 

C.he was poor enough

D.the gold coin was in his pocket小题5:“After that, people turned their heads away from Clinton when they met him.” From the sentence we know that _____.

A.people thought of him as a beggar 

B.people took no notice of him

C.people look down upon him 

D.Clinton refused to see his friends

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:B

小题4:A

小题5:C

答案解析:

试题分析:

小题1:细节题,由第一段第一句Two years after the First World War (1914-1918)可以知道答案,故选A。

小题2:细节题。由第二段第一句One evening Barton showed his friends a large gold coin at the supper table可以知道答案,所以选C。

小题3:细节题,由第二段第四行It was lost可以知道答案,所以选B

小题4:细节题,由最后一段最后用一句My pockets were full of food at that time. I had taken some food from the table to carry to my hungry wife and children.可以知道答案,所以选A

小题5:推理题,钱丢失的时候,当每个人都接受检查时,唯独他一人不接受,所以其他人肯定怀疑他偷了钱,所以选C

点评:本文记叙了一个有钱人在他朋友面前炫耀钱,一会前丢失了,每个人都接受检查,唯有作者拒绝检查,误解作者是小偷的故事。本文主要考查细节题,要求学生仔细阅读短文,从短文里找到正确的答案。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。