> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

One day,four lawyers were riding their hor

时间:2024-03-12 11:04:39 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「One day,four lawyers were riding their hor」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/417591.html
题目内容:

One day,four lawyers were riding their horses along a country road. There had been a rain. Water was dripping (滴) from the trees,and the grass was wet. They rode slowly,talking and laughing. Suddenly they heard some noises from the tree above them. “What is the matter?” asked the first lawyer. “Oh, it's only some old birds!” said the second lawyer. “The storm made one of the babies fall out of the nest. It is too young to fly, and the mother bird is very worried.” “What a pity! It’ll die down there in the grass,” said the third lawyer. “It doesn't matter. It's only a bird,” said the second lawyer. Then they rode on, talking and laughing as before. But the fourth lawyer, whose name was Abraham Lincoln, stopped. He got down from his horse and took the little one in his big warm hands.

“Never mind, my little fellow ,” said Mr. Lincoln. “I will put you back in your little nest.” He climbed up the tree and put the bird softly into their warm little home. A few minutes later, Mr. Lincoln joined them again. His shoes were covered with mud and he was wet. Then the other three laughed at him. They thought it was foolish for a strong man to do so much just for a young bird. “Gentlemen,” said Mr. Lincoln, “I could not sleep tonight if I had left the helpless bird in the grass.” Later Abraham Lincoln became very famous as a lawyer. He also became the president of America. He was one of the greatest American presidents.

小题1:The reason why the mother bird was worried was that __________.

A.there was a rain

B.the lawyers were under its tree

C.one of its babies fell out of the nest

D.it could not fly小题2:The underlined phrase “little fellow” in paragraph 2 means __________.

A.the mother bird

B.Lincoln's little friends

C.the other three lawyers

D.the baby bird小题3:The other three lawyers laughed at Lincoln because __________.

A.he climbed the tree

B.he was wet

C.his shoes were covered with mud

D.they thought it foolish for him to do so小题4:From the passage we know Lincoln __________.

A.liked riding horses

B.was very kind and loved birds and animals

C.liked being laughed at

D.wanted to be the president of America then

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:D

小题4:B

答案解析:

本文讲述了林肯救一只小鸟的故事,从而看出林肯非常善良,对小鸟和动物很喜爱。

小题1:细节题:从第一段的句子:“The storm made one of the babies fall out of the nest. It is too young to fly, and the mother bird is very worried.”可知是小鸟从树上掉下来了。选 C

小题2:从前面一段的句子:took the little one in his big warm hands.可知林肯把小鸟救起来,这里的“little fellow”指的就是小鸟。选D。

小题3:细节题:从第二段的句子:They thought it was foolish for a strong man to do so much just for a young bird.可知他们嘲笑林肯这么做太愚蠢。选D

小题4:推理题;从最后一段林肯的话“I could not sleep tonight if I had left the helpless bird in the grass.” 可知林肯很善良对鸟和动物很好。选B

点评:文章内容简单,题目也以细节题为主,带着题目到文章找到信息句,答案就能找出,猜词题,也可以在上下文找出答案,主旨非常明显。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。