Mr. Knight was the manager of a hotel. One
时间:2024-03-12 10:58:35 栏目:学习方法
题目内容:
Mr. Knight was the manager of a hotel. One weekend all of the hotels in the city were full because there was a large meeting. On Friday, three men came into the hotel and asked for rooms. Mr. Knight said there were no rooms ready because of the meeting. The men were unhappy.
Mr. Knight wanted to help them. He remembered that Room 418, a small room, was empty. He asked them if they could share a room. The three men said they would. Mr. Knight said the room would be thirty dollars; ten dollars for each person. Each man gave him the money and then went up to the room.
Mr. Knight soon began to feel sorry. “Thirty dollars is a lot to ask as a price for that small room.” he thought. He called his assistant over and said, “Here is five dollars. Take it to the men in Room 418. I asked too much for their room.”
The assistant took the money. While he was on the way there, he started to think, “How can three men divide five dollars? I’ll give them each only one dollar and keep the two dollars for myself. The men will be happy to get something back. And Mr. Knight will never know.” So the assistant returned one dollar to each man.
Each man had at first paid ten dollars. After the assistant returned them one dollar each, each had actually(in fact) paid nine. There were three men. $9´3="$27." The assistant kept$2. $27 $2="$29." Where is the missing dollar?
小题1:With the help of the manager, the three men___________.
A.went to another hotel
B.each got a small room for the night
C.stayed together in a small room
D.got a small room Mr. Knight kept for himself小题2:At first___________.
A.$27 was paid by the three men
B.$30 was paid by each of the three men
C.$25 was paid by the three men
D.$10 was paid by each of the three men小题3:The assistant___________.
A.helped the men to divide the money
B.kept two dollars for himself
C.kept three dollars for himself
D.returned three dollars to the men and two to the manger小题4:Where is the missing dollar?
A.It was taken by the assistant, too.
B.It was taken by Mr. Knight.
C.It was taken by the three men.
D.In fact, there wasn’t any missing dollar.
最佳答案:
小题1:C
小题2:D
小题3:B
小题4:D
答案解析:
这是一篇有趣的文章,有点象脑筋急转弯,三个人住一个房间,一人付10美元,Mr. Knight退还5美元,还有2美元被助手扣留了,钱是正好的。
小题1:C 细节题。根据第二段The three men said they would. Mr. Knight said the room would be thirty dollars; ten dollars for each person. Each man gave him the money and then went up to the room.说明这三个人住在了一个小房间里,故C正确。
小题2:D 细节题。根据第二段第三行ten dollars for each person.说明每个人都付了10美元。故D正确。
小题3:B 细节题。根据第四段后三行I’ll give them each only one dollar and keep the two dollars for myself. The men will be happy to get something back. And Mr. Knight will never know.” So the assistant returned one dollar to each man.说明他并没有把五美元都分给这三个人,而是自己留了2美元。故B正确。
小题4:D 计算题。本题是一个计算题,实际上每个客人付了9美元,一共是27美元。Mr. Knight收了25美元,还有2美元被助手扣留了,并没有所谓的丢失的一美元。故D说法正确。
点评:故事类短文一般比较简单,但这篇文章要仔细体会,因为涉及到数学方面的问题,理解课文以后,不难选出正确答案。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅