> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Greg Woodburn, a student at the University

时间:2024-03-12 10:42:32 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Greg Woodburn, a student at the University」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/417129.html
题目内容:

Greg Woodburn, a student at the University of Southern California, spends a lot of time cleaning sneakers he collected. But soon the shoes will be sent to poor children in the United States and 20 other countries, thanks to Woodburn’s Share our soles (S.O.S) charity.

A high school track star in the town of Ventura, California, Woodburn was treated in hospital for months with foot injuries.

“I started thinking about the health benefits, the friendship and the confidence I got from running,” he says, “And I realized there are children who don’t even have shoes”.

Woodburn gathered up his old sneakers, and then asked his friends to donate. His goal was to have 100 pairs by Christmas 2006. When he collected more than 500 pairs, he decided to turn the shoe drive into a year-round effort.

Back then, the sneakers came from donation boxes and the local sporting goods store and from door-to-door pickups. Woodburn has now set up collection boxes at two high schools, city gym and recreation center. So far, S.O.S has collected and donated more than 3,000 pairs.

Woodburn has cleaned all the shoes. After sorting the shoes by size, Woodburn selects the good shoes for the washing machine and the worn-out ones for recycling.

For many recipients, the shoes represent opportunity. Two young boys in Southern California attended school every other day because they shared a pair of shoes. They were too big for one boy and too small for the other. Thanks to S.O.S, each brother received his own pair of shoes. The boys now attend school daily and enjoy their learning. When they graduate, they say, they will help a stranger, just as Woodburn helped them.

小题1:The text is mainly about.

A.the attempts to collect sneakers

B.the school track star, Woodburn

C.Woodburn and his Share Our Soles

D.the recycling of the worn sneakers小题2:What caused Greg Woodburn to donate old shoes for poor children?

A.News about some poor children.

B.The benefits from playing sports.

C.His memory of school life.

D.The medical treatment he received.小题3:When collecting more sneakers than expected. Woodburn decided to .

A.collect shoes throughout the year

B.set up branches in different cities

C.put out a call to his friends

D.make his effort in the whole city小题4:From the fifth paragraph we can learn that.

A.Woodburn has changed his business

B.Few students are interested in his suggestion

C.Few people supported his career

D.Woodburn succeeded in this charity小题5:Which of the following is true according to the passage?

A.The two brothers would like to share a pair of shoes.

B.The shoes will protect poor children from injuries.

C.Woodburn gets tired of cleaning the old sneakers.

D.The shoes from S.O.S make a big difference to the two brothers.

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:A

小题4:D

小题5:D

答案解析:

试题分析: 本文是一篇记叙文,记叙了格雷格伍德在他上大学期间,他花费了很长时间清洗他收集的橡胶底帆布鞋,然后把这些鞋送给美国和其它国家的穷孩子,最后成立了格雷格伍德分享我们的鞋慈善机构

小题1:推理题,由第一段是文章的主旨“格雷格伍德和他的分享我们的鞋”可以推出答案,故选C。

小题2:细节题。由第三段最后一句And I realized there are children who don’t even have shoes可以知道答案,所以选B。

小题3:细节题,由第四段最后一句he decided to turn the shoe drive into a year-round effort可以知道答案,所以选A

小题4:推理题,由第五段第二、三行Woodburn has now set up collection boxes at two high schools, city gym and recreation center. So far, S.O.S has collected and donated more than 3,000 pairs.可以推出答案,所以选D

小题5:细节题,由最后一段倒数第四行Thanks to S.O.S, each brother received his own pair of shoes.可以知道答案,所以选D

点评:本文记叙了格雷格伍德和他的分享我们的鞋的故事。做细节题的关键是找出原文的根据,认真核查题支和原文的异同,常犯错误有:绝对化语言,范围扩大或缩小,以偏概全,张冠李戴等。推断题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。