> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Hilary Smith belonged to a good family.But

时间:2024-03-12 10:36:09 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Hilary Smith belonged to a good family.But」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/416995.html
题目内容:

Hilary Smith belonged to a good family.But by the age of twenty, he had spent all the money the good old family had.He then had some trouble with the bank and was put in prison.He escaped from the prison and ran to Australia without delay.

Hilary did not like Australia. What he could do seemed to be one of two things: die or work.Then he remembered that he was not alone in the world.He had an aunt.

She was his father's only sister, but his father used to say she brought no glory to the family.Hilary, of course, tried to discover what she had done.It seemed that she had failed to marry a nobleman.Instead, she had chosen a husband who was connected with "trade".Of course as soon as she became "Mrs Parks" ,her brother considered her dead.Later on, Mr Parks died and left her a lot of money; but that did not bring her back to life in her brother's opinion.

Hilary discovered his aunt's address.Fortunately she remained faithful and honest to him even after she fell ill.So Hilary's star shone again, and soon he moved into her house and lived as comfortably as a sailor who had just reached harbour.He had only about a six pence in his pocket.

One thing was soon clear: his aunt was seriously ill, and nothing could cure her illness.Hilary was very worried.Fate had found a home for him, and was now going to throw him out of it.There was only one thing that could save him: her will.

"Will?" she said, "yes, I have made one.That was when I was a girl and had not much money.I left all my money to some religious people."

"Didn't you make another will when you were married?" Hilary asked.

His aunt shook her head."No," she said in a low voice, "There was no need.When I finally had a lot of money I found I had no relations."

On the next day he went to the public library and examined a book of law.It told him what he already believed.When a woman is married, an earlier will lose its value.A new will must be made.If no new will is made, the money goes to the nearest relation.Hilary knew that he was his aunt's only relation.His future was safe.

After a few months had passed, Hilary's problems became serious.He badly needed money.He had expensive tastes, and owed a lot of money to shopkeepers.They trusted him because his aunt was rich; but the debt was terrible.

Unfortunately his aunt did not want to discuss money matters at all.In the end they had a quarrel about the small amount of ten pounds.Hilary was not very angry.He began to wonder about a new problem.Was it kind to want his aunt to live.any longer? Was it not better for her to die now? While he was considering what to do, his aunt told him that she was going to send for her lawyer.So she was going to make a new will, Hilary thought.She might leave all her money to someone else.Soon he reached a clear decision.He must do a great kindness to the poor old woman.

One night when the old servant who had been nursing his aunt went off, he doubled the amount of some medicine.The total amount was too great and it could just put her to sleep forever.

"Thank you," his aunt took the glass from his hand with a grateful look."I want more than anything to sleep, and never to wake up again.Is that what you wish, Hilary? Don't blame me if I have some doubts about what you intended to do.Sick people get these ideas, you know.One thing I ought to explain to you.Mr Parks never married me.He already had a wife and couldn't marry again.That made your foolish father very angry with me...Well, if I am alive tomorrow I shall make another will in your favour.If I die tonight, you'll get nothing...No, Hilary, don't try to take the glass away.If you do that, I shall know and I don't want to know.Goodnight, Hilary."

Then, very carefully, she raised the glass to her mouth and drank.

小题1:From the story ,we learn that Hilary's aunt was ______.

A.bad-tempered and lonely

B.kind-hearted and wise

C.careless about money

D.cruel to her nephew小题2:Why did Hilary's father consider his aunt dead?

A.Because they lost contact with each other after her marriage.

B.Because she married a businessman with a wife against his will.

C.Because she broke away from the family for a better life.

D.Because he thought she was a shame to the family小题3:The underlined sentence "He must do a great kindness to the poor old woman" in paragraph 11 suggests that Hilary Smith ______.

A.was determined to put his aunt's life to an end

B.decided to do his aunt a favor to call in a lawyer

C.made up his mind to take good care of his aunt

D.would help his aunt to donate all her money to religious people小题4:Which of the following is the focus of the story?

A.Hilary's aunt's money.

B.Hilary Smith's debts.

C.The intended murder.

D.Hilary's aunt's marriage.小题5:According to the law book,_____.

A.Hilary's aunt is not allowed to make a new will.

B.the money will go to Hilary after his aunt dies without a new will.

C.Hilary's aunt must leave the money to the religious people after she dies.

D.Hilary must look after his aunt till her death because he is the only relation.小题6:Which detail from the story is the climax(高潮)of the story?

A.Hilary escaped from the prison.

B.Hilary quarelled with is aunt about ten pounds.

C.Hilary's aunt drank the medicine her nephew prepared for her.

D.Hilary's aunt made a will to leave all her money to someone else.

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:A

小题4:A

小题5:B

小题6:C

答案解析:

小题1:B 推理题,根据文章倒数第二段One thing I ought to explain to you.Mr Parks never married me.He already had a wife and couldn't marry again.That made your foolish father very angry with me...Well, if I am alive tomorrow I shall make another will in your favour.If I die tonight, you'll get nothing...No, Hilary, don't try to take the glass away.If you do that, I shall know and I don't want to know.Goodnight, Hilary说明他的阿姨很清楚他想做的事情,是非常聪明的。在他穷苦潦倒的时候,他的阿姨接纳了他,也说明她是很善良的,故B说法正确。

小题2:D 推理题。根据第3段Instead, she had chosen a husband who was connected with "trade".Of course as soon as she became "Mrs Parks" ,her brother considered her dead.和倒数第2段One thing I ought to explain to you.Mr Parks never married me.He already had a wife and couldn't marry again.That made your foolish father very angry with me...说明Hilary的父亲认为他的妹妹做的事情是一件让人羞愧的事情,故D正确。

小题3:A 推理题。根据下一段he doubled the amount of some medicine.The total amount was too great and it could just put her to sleep forever.说明他想谋杀他的阿姨,想让她一睡不醒。故A正确。

小题4:A 推理题。Hilary来到阿姨这里是因为缺少钱,他和阿姨的争吵也是为了钱,最后想把阿姨害死还是因为钱,所以他的一切都是为了钱,故A说法正确。

小题5:B 细节题。根据第8段When a woman is married, an earlier will lose its value.A new will must be made.If no new will is made, the money goes to the nearest relation.Hilary knew that he was his aunt's only relation.His future was safe.

如果一个人结婚以后没有立新的遗嘱,那么原来立的遗嘱是无效的,她的钱会遗传给她最亲的亲戚,这样的条款正好符合Hilary的阿姨的情况,故B正确。

小题6:C 根据文章最后两段内容可知在他的阿姨喝了那杯水的时候,故事到了高潮。故事也随之结束。Hilary聪明反被聪明误了。故文章最后一段是高潮部分,C项正确。

点评:本文讲述了Hilary的故事,他为了钱而谋杀了自己的阿姨。最终聪明反被聪明误了。在阅读的时候要抓住故事的时间,地点,人物,故事的线索以及主要的情节,再结合题目的要求和选项的搭配,做出准确的选择。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。