Goldie's SecretShe turned up at the doorst
时间:2024-03-12 10:26:05 栏目:学习方法
题目内容:
Goldie's Secret
She turned up at the doorstep of my house in Cornwall. No way could I have sent her away. No way, not me anyway. Maybe someone had kicked her out of their car the night before. "We're moving house. "No space for her any more with the baby coming. " "We never really wanted her, but what could we have done? She was a present. " People find all sorts of excuses for abandoning an animal. And she was one of the most beautiful dogs I had ever seen.
I called her Goldie. If I had known what was going to happen I would have given her a more creative name. She was so unsettled during those first few days. She hardly ate anything and had such an air of sadness about her. There was nothing I could do to make her happy, it seemed. Heaven knows what had happened to her at her previous owner's. But eventually at the end of the first week she calmed down. Always by my side, whether we were out on one of our long walks or sitting by the fire.
That's why it was such a shock when she pulled away from me one day when we were out for a walk. We were a long way from home, when she started barking and getting very restless. Eventually I couldn't hold her any longer and she raced off down the road towards a farmhouse in the distance as fast as she could.
By the time I reached the farm I was very tired and upset with Goldie. But when I saw her licking (舔) the four puppies (幼犬) I started to feel sympathy towards them. "We didn't know what had happened to her," said the woman at the door. "I took her for a walk one day, soon after the puppies were born, and she just disappeared. " "She must have tried to come back to them and got lost," added a boy from behind her.
I must admit I do miss Goldie, but I've got Nugget now, and she looks just like her mother. And I've learnt a good lesson: not to judge people.
小题1:How did the author feel about Goldie when Goldie came to the house?
A.Shocked
B.Sympathetic
C.Annoyed
D.Upset.小题2:In her first few days at the author's house, Goldie _______.
A.felt worried
B.was angry
C.ate a little
D.sat by the fire小题3:Goldie rushed off to a farmhouse one day because she ________.
A.saw her puppies
B.heard familiar barkings
C.wanted to leave the author
D.found her way to her old home小题4:The passage is organized in order of ________ .
A.time
B.effectiveness
C.importance
D.complexity
最佳答案:
小题1:B
小题2:A
小题3:D
小题4:A
答案解析:
试题分析:本文是一篇记叙文,记叙了作者在她家门口有一条狗,起名为戈尔迪,刚开始这只狗在她家很不安,但是几周后戈尔迪平静下来,当作者和戈尔迪一起散步的时候,戈尔迪跑回以前的家(农场)
小题1:细节题,由第一段第四行We never really wanted her, but what could we have done? She was a present.可以知道答案,故选B。
小题2:细节题,由第二段第二行She was so unsettled during those first few days. She hardly ate anything and had such an air of sadness about her.可以知道答案,所以选A。
小题3:细节题,由倒数第三段最后一句Eventually I couldn't hold her any longer and she raced off down the road towards a farmhouse in the distance as fast as she could可以知道答案,所以选D
小题4:推理题,由第一段作者先发现狗、第二段第二行She was so unsettled during those first few days、第五行But eventually at the end of the first week she calmed down可以推出答案,所以选A
点评:做细节题的关键是找出原文的根据,认真核查题支和原文的异同,常犯错误有:绝对化语言,范围扩大或缩小,以偏概全,张冠李戴等。推断题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅