> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Michael Joseph Jackson was born on August

时间:2024-03-12 09:33:15 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Michael Joseph Jackson was born on August」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/415749.html
题目内容:

Michael Joseph Jackson was born on August 29,1958 in Gary, Indiana. Being the seventh child in his family, Michael was often physically abused (虐待) by his father, beaten up and also orally abused. But Michael also owed his success to his father’s strict discipline.

Michael was always an entertainer. Even when he just started school, he would perform in front of his friends and classmates. He started his professional music career at the age of 11, as a member of The Jackson Five.

He is well-known for increasing the popularity of MTV through his music videos. Before this, music videos were made just to promote the album. But Michael’s videos managed to change that by making them an art and a big business. Some of the music videos that are good examples of this are Beat It, Billie Jean, and thriller。Through these works the world got caught onto the idea of music videos and focused on music video channels.

Michael enthralled his fans and audience with his style of singing, dressing, and his complex dance moves, especially the moonwalks all around the world to show their love for him.

Through his work and various foundations(基金会), Michael raised and donated millions to charity, which is much more than any showman. He supported 39 charities in all. Apart from that, he had a great love for children, especially the poor ones, and he felt that children were the best thing than God.

Michael planned to start a 50-concert tour in July 2009. Sadly on June 25th, 2009, Michael passed away at home. Besides a great performer, showman and entertainer, he was a good and charitable person. Nobody can be another graeter entertainer like Michael Jackson ever again.

小题1:According to the passage, Michael Jackson _____.

A.had nine brothers and sisters

B.live a happy life as a child

C.loved performing at school

D.fell in love with music at the age of 11小题2:The underlined word “enthralled”in Paragraph 4 probably means ____.

A.encouraged

B.puzzled

C.developed

D.attracted小题3:In the author’s opinion, Michael Jackson ‘s greatest contribution lies in _____.

A.Five making MTV popular

B.creating music video channel

C.joining the Jackson

D.popularizing the moonwalk

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:A

答案解析:

本文介绍了迈克尔杰克逊的出生,经历和成功以及他的贡献。

小题1:C 细节题。根据文章第二段1,2行Michael was always an entertainer. Even when he just started school, he would perform in front of his friends and classmates.说明C正确。

小题2:D 推理题。根据本句Michael enthralled his fans and audience with his style of singing, dressing, and his complex dance moves, especially the moonwalks all around the world to show their love for him.说明他是用唱歌的风格,舞步,尤其是太空步让他的歌迷喜欢他,故该词是指吸引,故D正确。

小题3:A 细节题,根据文章第三段He is well-known for increasing the popularity of MTV through his music videos. Before this, music videos were made just to promote the album. But Michael’s videos managed to change that by making them an art and a big business.说明他让MTV变得流行,改变了原来的情况。故A正确。

点评:本文介绍了迈克尔杰克逊的具体信息,考查了细节题较多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置。仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。