> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A little boy had the job of coming to scho

时间:2024-03-12 09:02:19 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A little boy had the job of coming to scho」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/415127.html
题目内容:

A little boy had the job of coming to school early each day to start the fire and warm the room before his teacher and his classmates arrived.

One 1they arrived to find the schoolhouse was on fire. They dragged(拖) the senseless(无意识的) little boy out of the burning building more dead than alive. The doctor told his mother that her son would surely 2 .

But the brave boy didn’t want to die. He made up his 3that he would survive somehow, and to the amazement of the doctor, he did survive. When the 4was past, the mother was told that he would be a lifetime cripple(跛子) with no 5of the lower part of his body at all.

once more, the brave boy made up his mind. He would not be a 6 . He would walk. But unfortunately from the waist down, he had no motor(运动神经的) ability. His thin legs were all but lifeless.

Finally he returned from the 7 . Every day his mother would massages(按摩) his little 8, but there was no feeling. Yet his 9that he would walk was as strong as ever.

One sunny day his mother wheeled him out into the 10to get some fresh air. This day, instead of sitting there, he threw himself from the chair. He pulled himself across the grass, dragging his legs behind him. He walked his way to the white 11 .With great 12, he raised himself up on the fence(篱笆) . Then, he began dragging himself along the fence and 13that he would walk. He started to do this every day until he wore a smooth path all around the yard beside the fence. 14through his daily massages and his iron determination, he did 15the ability to stand up, then to walk by himself and then to run. This determined young man, Dr Glenn Cunningham, ran the world’s fastest mile!

小题1:

A.afternoon

B.evening

C.noon

D.morning小题2:

A.die

B.survive

C.fail

D.recover小题3:

A.mind

B.heart

C.idea

D.view小题4:

A.disease

B.disaster

C.danger

D.failure小题5:

A.effect

B.use

C.good

D.work小题6:

A.cripple

B.patient

C.trouble

D.winner小题7:

A.school

B.home

C.factory

D.hospital小题8:

A.hands

B.legs

C.arms

D.feet小题9:

A.decision

B.dream

C.promise

D.determination小题10:

A.street

B.school

C.yard

D.shop小题11:

A.fence

B.wall

C.houses

D.door小题12:

A.job

B.time

C.effort

D.success小题13:

A.promised

B.decided

C.insisted

D.predicted小题14:

A.Frankly

B.Finally

C.Actually

D.Secondly小题15:

A.build

B.improve

C.choose

D.develop

最佳答案:

小题1:D

小题2:A

小题3:A

小题4:C

小题5:B

小题6:A

小题7:D

小题8:B

小题9:D

小题10:C

小题11:A

小题12:C

小题13:C

小题14:B

小题15:D

答案解析:

本文通过一个小男孩通过钢铁的意志战胜灾难,最终站立起来的故事。告诉我们毅力的作用,鼓励着每一个人前进成功。

小题1:D 上下文串联。根据上文可知他每天早上到教室生火,这次事故也是发生在生火的早晨。

小题2:A 动词辨析。A死亡B幸存C失败D康复;指医生告诉他妈妈还在一定会死。

小题3:A 固定词组。Make up one’s mind下定决心。

小题4:C 名词辨析。A疾病B灾难C危险D失败;指过了危险期以后,母亲被告知他无法走路。

小题5:B 名词辨析。A影响B使用C好处D工作;他身体的下半部一点用处都没有。

小题6:A 上下文串联。根据下文的he would be a lifetime cripple指他不想一辈子做跛子。

小题7:D 名词辨析。A学校B家C工厂D医院;指最后他出院回家。

小题8:B 上下文串联。根据上文可知他的下半身不能动,那么妈妈按摩他的双腿。

小题9:D 名词辨析。A决定B梦想C诺言D决心;他要能走路的决心更为强烈了。

小题10:C 上下文串联。根据下文的描述可知妈妈把他推到院子里呼吸新鲜空气。

小题11:A 上下文串联。根据下一行的on the fence说明A正确。

小题12:C 名词辨析。A工作B时间C努力D成功;用了很大的努力,他扶着篱笆站立起来。

小题13:C 动词辨析。A允诺B决定C坚持D预测;他坚持认为自己一定能够站起来步行。

小题14:B 副词辨析。A坦白地B最后C实际上D第二;最后通过锻炼和钢铁意志,他站起来了。

小题15:D 动词辨析。A建设B提高C选择D形成;他真地形成了走路的能力,创造了奇迹。

点评:本文讲述了毅力的巨大作用。在答题前一定要读懂全文,弄清文章要表达的思想,注意前后段落之间的关系。答题中,一定要认真分析,注意选项与上下文的关系,与前后单词的关系。对于一时没有太大的把握的题可以放到最后再来完成,因为有时答案可以从下文内容体现出来。答完后再通读一篇文章,看看所选选项能不能是语句通顺,语意连贯。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。