Mr. Harris used to work in Dover, but then
时间:2024-03-12 08:55:22 栏目:学习方法
题目内容:
Mr. Harris used to work in Dover, but then he changed his work, and he and his wife moved to another town. They did not have many friends there, but they soon met a lot of interesting people, and after a few weeks, they often went to dinner or to parties at other people's houses.
Then Mrs. Harris said to her husband, "We've been to a lot of other people's houses, and now we must invite them to our house, mustn't we?"
"Yes, certainly," answered her husband, "A big party will be the easiest thing, won't it? Then we can start to invite people to dinner in small numbers next month."
So Mrs. Harris said, "Yes, I'll invite all our friends here to a big party on 5th December."
"How many will that be?" Mr. Harris asked. "Don't invite too many."
Mrs. Harris was beginning to write the invitations when her husband saw that she was writing, "Party: 6:30 to 8:30 p.m."
"That isn't very nice, is it?" he said. "You're telling our guests that they must go at 8:30." So Mrs. Harris just wrote "Party: 6:30 p.m."
A lot of guests came, and they all had a good time, so they did not go home at 8:30. In fact they were still there at mid-night when the door bell rang and a policeman arrived. He said, "You must stop making a noise, because someone has complained(抱怨)."
Mr. Harris said he did not want to quarrel with the policeman, so everyone went home. They were sorry to have to go.
When Mr. and Mrs. Harris were alone again, she said to him. "That was a surprise, wasn't it? Who complained about the noise?"
"I did," Mr. Harris answered in a tired voice.
小题1:Why did Mr. Harris and his wife move to another town?
A.Mr. Harris changed his work.
B.They wanted to make some new friends.
C.They wanted to meet a lot of interesting people.
D.They enjoyed going to parties and visiting other people's houses.小题2:What made Mr. and Mrs. Harris hold a party at their house?
A.It was easy to hold a big party at home.
B.They could ask people to dinner in small numbers.
C.They had gone to other people's parties many times.
D.They liked making friends with others.小题3:How long would Mrs. Harris like the party to last?
A.From the morning till night.
B.about two hours.
C.about fourteen hours.
D.Till midnight小题4:When did the party end that evening?
A.At about 8:30.
B.about twelve o'clock..
C.When the policeman talked with Mr. Harris on the phone.
D.When someone telephoned the police station.小题5:Why did Mr. Harris telephoned the policeman about the noise?
A.Because someone rang his door bell many times at mid-night.
B.He did not want his friends to stay late that night.
C.His friends had a good time that night and also feel tired.
D.Because he hated the noise.
最佳答案:
小题1:A
小题2:C
小题3:B
小题4:B
小题5:B
答案解析:
本文讲述的了Harris夫妻举行聚会款待朋友的故事。
小题1:A 细节题。根据第一段1,2行Mr. Harris used to work in Dover, but then he changed his work, and he and his wife moved to another town.说明A正确。
小题2:C 细节题。根据第二段Then Mrs. Harris said to her husband, "We've been to a lot of other people's houses, and now we must invite them to our house, mustn't we?"
说明他们去了很多朋友的家里参加聚会,现在轮到他们请别人过来了,故C正确。
小题3:B 推理题。根据Mrs. Harris was beginning to write the invitations when her husband saw that she was writing, "Party: 6:30 to 8:30 p.m."说明她原计划从6点30到8点30,大约2个小时,巩固B正确。
小题4:B 推理题。根据文章In fact they were still there at mid-night when the door bell rang and a policeman arrived.说明聚会到了半夜,那么选项中只有B项符合要求,故B正确。
小题5:B 推理题。根据文章最后3行 When Mr. and Mrs. Harris were alone again, she said to him. "That was a surprise, wasn't it? Who complained about the noise?"
"I did," Mr. Harris answered in a tired voice.说明报警是他自己,他不想朋友们待得太久了,故B正确。
点评:本文内容较为简单,考查推理题较多,推断题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅