> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Mark was walking home from school one day

时间:2024-03-12 08:40:30 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Mark was walking home from school one day」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/414699.html
题目内容:

Mark was walking home from school one day when he noticed that the boy ahead of him had tripped and dropped all the books he was carrying, along with two sweaters, a baseball bat, a glove and a small tape recorder. Mark knelt down and helped the boy pick up the scattered articles. Since they were going the same way, he helped to carry part of the burden. As they walked, Mark discovered the boy’s name was Bill, that he loved video games, baseball and history that he was having a lot of trouble with his other subjects and that he had just broken up with his girlfriend.

Mark went home after leaving Bill at his house. They continued to see each other around school, had lunch together once or twice, and then both graduated from junior high school. They ended up in the same high school, where they had brief contacts over the years. Finally the long-awaited senior year came. Three weeks before graduation, Bill asked Mark if they could talk.

Bill reminded him of the day years ago when they had first met. “Do you ever wonder why I was carrying so many things home that day?” asked Bill. “You see, I cleaned out my locker because I didn’t want to leave a mess for anyone else. I had stored away some of my mother’s sleeping pills and I was going home to commit suicide(自杀). But after we spent some time together talking and laughing, I realized that if I had killed myself, I would have missed that time and so many others that might follow. So you see, Mark, when you picked up my books that day, you did a lot more. You saved my life.”

小题1:What happened to Bill on his way home from school?

A.Bill almost killed himself.

B.Bill was caught on something and almost fell down.

C.Bill was sleepy from the sleeping pills.

D.Bill noticed Mark following him home.小题2:After Bill got home, .

A.he missed his friend Mark very much

B.he decided to break up with his girlfriend

C.he intended to kill himself immediately

D.he thought of the friendliness of Mark小题3:Mark saved Bill from committing suicide by.

A.helping Bill pick up the fallen books on the ground

B.saying something comfortable and friendly to Bill

C.persuading Bill not to leave a mess for other people

D.being friendly to Bill in trouble小题4:Bill cleared his locker in order to .

A.store away some of his mother’s sleeping pills

B.prepare for the next school year of high school

C.leave the world without troubling others

D.help his mother do some housework the last time

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:D

小题4:C

答案解析:

本文讲述了Mark用自己的友谊救下了Jack的性命,说明了友谊的作用。

小题1:B 细节题。根据第一段2,3行the boy ahead of him had tripped and dropped all the books he was carrying, along with two sweaters, a baseball bat, a glove and a small tape recorder.说明他带了很多东西,很多的东西都掉到了地上,故B正确。

小题2:D 推理题。根据文章倒数3,4行But after we spent some time together talking and laughing, I realized that if I had killed myself, I would have missed that time and so many others that might follow.说明Mark的谈话和陪伴让他想去了友谊的可贵,放弃了自杀的想法,故D正确。

小题3:D 推理题。根据文章第一段Mark knelt down and helped the boy pick up the scattered articles. Since they were going the same way, he helped to carry part of the burden.以及其它内容说明Mark对他非常友好,两个人成为了好朋友,故D项正确。

小题4:C 细节题。很快最后一段2,3行You see, I cleaned out my locker because I didn’t want to leave a mess for anyone else说明他不想给别人带来麻烦。故C正确。

点评:本文通过Mark和Jack的故事告诉我们友谊的重要性,考查的细节题和推理题为主,考生首先从问题中找到关键词然后以此为线索运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍仔细比较所给选项与文中细节的细微区别在准确理解细节的前提下最后确定最佳答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。