> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A young man once went to town and bought h

时间:2024-03-12 08:28:09 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A young man once went to town and bought h」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/414449.html
题目内容:

A young man once went to town and bought himself a pair of trousers. When he got home, he went to his room and put them on. He found that they were about two inches too long. He went into the kitchen, and his mother and two sisters were doing some washing there. He said to them, “The new trousers are too long. They need cutting by two inches. Would one of you mind doing this for me?” His mother and sisters were busy and none of them said anything.

But as soon as his mother had finished washing up, she went to her son’s room silently and cut the trousers by two inches. She came back without saying anything to her daughters. After supper, the elder sister remembered her brother’s trousers. She went to his room and cut the trousers by two inches without saying anything to anyone. The younger sister went to the cinema. But when she came back, she also remembered her brother’s trousers. So she went to his room and cut them by two inches, too.

小题1:The trousers were ______.

A.too long

B.new

C.for the young man

D.A, B and C小题2:Why didn’t the young man’s mother and sisters answer him?

A.Because they didn’t hear him clearly.

B.Because they thought others would do it for him

C.Because they didn’t want to do it for him.

D.Because they were busy at that time.小题3:What can we infer from the story?

A.Maybe the young man didn’t try on the trousers when he bought them

B.The trousers are just right for the young man now.

C.His mother and sisters didn’t hear what the young man said.

D.The young’s mother and sisters didn’t want to help him.小题4:If the trousers were 197 inches at first, how long were they at last?

A.191 inches

B.193 inches

C.195 inches

D.199 inches.小题5:Which one is true from the story?

A.The young man’s mother and sisters want others to know what they did.

B.They young man would be very happy to see his trousers were short.

C.The young man had to throw the trousers away at last.

D.The young man would be very thankful to his mother and sisters.

最佳答案:

小题1:D

小题2:D

小题3:A

小题4:A

小题5:C

答案解析:

文章讲述了一个有趣的故事,年轻人买了条裤子,但回家试穿后发现太长,妈妈姐姐和妹妹在互相不知道的情况下各剪了2英寸,结果可想而知。

小题1:从第一段的句子:The new trousers are too long. 可知这年轻人的裤子是个新裤子而且太长,选D

小题2:细节题:从第一段的句子:His mother and sisters were busy and none of them said anything.可知他的妈妈和姐姐太忙了,没时间理他。选D。

小题3:推理题:从第一段的句子:When he got home, he went to his room and put them on. He found that they were about two inches too long. 可知他到家才试穿。选A

小题4:计算题:从第二段我们知道共有三个人各剪了2英寸,所以197英寸的裤子只剩191英寸了。选A

小题5:推理题:从文章的结尾看这条裤子一定短的不能穿了。只有扔了。选C

点评:这是一篇幽默的故事,但学生要会看出它的幽默点,和作者产生共鸣,才能理解文章,主要考查了推理题,注重综合语言能力的运用,结合语境,做出准确的判断。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。