Smith was a landlord(地主). He loved money v
时间:2024-03-12 08:27:21 栏目:学习方法
题目内容:
Smith was a landlord(地主). He loved money very much and never gave anything to anybody. Soon he became rich. One day the weather was fine. There wasn't a cloud in the sky and the sun was very warm. The landlord was walking along a river with his friends, when, all of a sudden, he slipped(滑倒) and fell into it. He cried, "Help! Help!" One of his friends held out his hand and said, "Give me your hand and I will pull(拉) you out." The landlord's head went under the water and then came up again, but he did not give his hand to his friends. Then another of his friends tried but the same thing happened. Just then a farmer came over and saw all this. He knew the landlord very well. He said to the others, "Let me try." He held out his hand and said to the landlord," Take my hand and I will pull you out." Hearing this, the landlord took the farmer's hand, and in a minute the farmer pulled the landlord out of the water. All the others got very surprised at this and asked the farmer, "Why did he give his hand to you but not to us?" The farmer said, “You don't know your friend very well, When you say 'give' to him, he does nothing, but when you say 'take', he takes."
小题1:Smith was a ____.
A.doctor
B.farmer
C.landlord
D.waiter小题2:Smith became very rich, because he ____ gave anything to anybody.
A.always
B.never
C.often
D.sometimes小题3:One day Smith was walking along a ____ with his friends.
A.river
B.park
C.street
D.lake小题4:The rich man held ____ his hand when he heard "Take my hand."
A.in
B.into
C.down
D.out小题5:Who knew the rich man very well?
A.his friends
B.his wife
C.the farmer
D.his children
最佳答案:
小题1:C
小题2:B
小题3:A
小题4:D
小题5:C
答案解析:
本文介绍了斯密斯这个地主,因为很吝啬,所以有钱,他不愿意给任何人东西,当不慎落入水中,拒绝别人的帮助,因为朋友说的是give,一个农民换了take这个词,才把他救起来。
小题1:细节题:从文章第一句话Smith was a landlord(地主)可知答案是C
小题2:细节题:从文章第一段的句子:He loved money very much and never gave anything to anybody. Soon he became rich.可知他从不给别人东西所以很富,选 B
小题3:细节题:从第一段的句子:The landlord was walking along a river with his friends,可知他和朋友在河边散步。选 A
小题4:细节题:从第二段的句子:" Take my hand and I will pull you out." Hearing this, the landlord took the farmer's hand, 可知当听到抓住我的手的时候,他才伸出自己的手。选D
小题5:推理题:从最后的句子:The farmer said, “You don't know your friend very well, When you say 'give' to him, he does nothing, but when you say 'take', he takes."
可知农夫很了解他。选C
点评:这是一篇有趣的故事,文章虽然不难,但主要考查了推理题,注重综合语言能力的运用,结合语境,做出准确的判断。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅