Talking behind someone’s back is considere
时间:2024-03-12 07:40:16 栏目:学习方法
题目内容:
Talking behind someone’s back is considered to be rude and mean. Such a conversation can cover all kinds of criticism, from their looks to their work and personality.
The other day at lunch I was with a group of colleagues, and we were talking about our boss. She is the new headmaster of our middle school.
We talked about how kind she is to us. She handwrites notes to wish us happy holidays or to thank us for jobs well done. She checks on us when she knows we’re facing difficulties outside school with our health or with our families. We talked about the good role model that she is for the young women in our school and the fair but firm way she treats students and parents.
I thought about this after lunch. Sometimes we have the good fortune to be part of another kind of “talking behind someone’s back”. And too often when we say something good about someone behind their backs, they never know about it! That night, I sent her an email to report the conversation. She replied by saying how much she appreciated hearing about this, and how it made a bright spot in a tough week of testing.
Watch for your next opportunity to be the reporter! Make sure you tell them about the nice things said behind their backs! Because how will they know unless we tell them?
小题1:What do you conclude from the text the writer might be?
A.A student
B.A teacher
C.A parent
D.A boss小题2:What is the text mainly about?
A.Conversations about others
B.Rude and mean talking
C.Kinds of conversations
D.Talking behind someone’s back小题3:The author strongly agrees on _________.
A.Don’t talk behind others’ back
B.Talking behind others’ back is rude
C.Do tell the person about the nice things said behind his back
D.There is no one who never talks behind someone’s back
最佳答案:
小题1:B
小题2:D
小题3:C
答案解析:
本文通过自己亲身遇见的一次经历告诉我们要让别人知道背后夸奖他的好处,这样有利于事业的发展。
小题1:B 推理题。根据文章第二段 The other day at lunch I was with a group of colleagues, and we were talking about our boss. She is the new headmaster of our middle school.可知他是学校的新的校长,也是我的老板,说明我的学校里的老师,故B正确。
小题2:D 主旨大意题。根据文章主题段第一段Talking behind someone’s back is considered to be rude and mean. Such a conversation can cover all kinds of criticism, from their looks to their work and personality.说明本文是关于背后议论别人的话题,故D正确。
小题3:C 细节题。根据文章最后一段1,2行 Watch for your next opportunity to be the reporter! Make sure you tell them about the nice things said behind their backs!说明C正确。
点评:本文主旨鲜明,很容易在文中找到答案。做题时要注意文章的首段和每一段的首句或尾句,因为它们往往就是文章的主题句。阅读中要注意要点之间的关系。然后带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读任务。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅