> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

When I was eight years old, I had a big ac

时间:2024-03-12 07:31:18 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「When I was eight years old, I had a big ac」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/413264.html
题目内容:

When I was eight years old, I had a big accident. I get scared even now when I think about that time. There were many people skating near my house, and seeing them skate so wonderfully, I couldn’t wait to have a try, just a piece of cake, I thought .

I went with a friend who was very skillful. He spent a long time teaching me how to skate , but I still didn’t learn much , which made him very angry. Finally , he left me and skated all around. I skated alone and soon got bored because I kept falling down so I took off my skates and just walked around on the ice in my shoes. It was cold and my feet were frozen.

Suddenly, I stepped on something that was not hard. What was it ? It was a weak place in the ice . When I stepped there, I sank under the ice. I thought that I was going to die, but I did my best to grab something to get out from under the ice. I would have climbed out myself by grabbing the edge of the ice, but at that time I was only a child of eight . I cried out.

Fortunately, someone helped me. He grabbed my arms and pulled me up. Those several minutes seemed a year to me. I thanked him. At that time, my friend came back. I was annoyed at him because he was supposed to take care of me, but he didn’t. He was embarrassed. When I took a taxi home, the taxi driver was surprised and asked what had happened. I didn’t want to say anything because I was tired and scared. Since then, I have never touched skating.

小题1:At first the writer thought that skating _________________.

A.was hard to learn

B.was only suitable to watch

C.was easy to learn

D.can only be done with support小题2: Why did the writer’s friend leave and skate alone? ___________

A.He wanted to show off his skating skill before the writer.

B.He was disappointed at the writer’s performance.

C.He was too tired to go on teaching the writer.

D.He found he had no gift for teaching others to skate.小题3: According to the writer, if an adult sank under the ice, he would _____________.

A.grab the edge of the ice and get out.

B.have courage to call for help

C.wait until people came to help

D.not like to accept others’ help小题4:What effect did the accident have on the writer?

A.He broke away from his irresponsible friend.

B.He didn’t dare to skate any longer

C.He fell ill because of staying under ice too longer.

D.He lost interest in all kinds of sports.

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:A

小题4:B

答案解析:

本文讲述了作者的滑冰的经历,因为不慎掉入冰里面,幸好有惊无险,但这件事让作者再也不敢滑冰了。

小题1:句意理解题:从第一段的句子:I couldn’t wait to have a try, just a piece of cake, I thought .可知作者认为滑冰很简单。选C。

小题2:细节题:从第二段的句子:but I still didn’t learn much , which made him very angry. Finally , he left me and skated all around. 可知朋友对我的表现不满意。选B

小题3:推理题:从第三段的句子:I would have climbed out myself by grabbing the edge of the ice, but at that time I was only a child of eight . I cried out.可知要是成年人就可以抓住冰的边缘爬上来了。选A。

小题4:细节题:从最后一段的句子:I didn’t want to say anything because I was tired and scared. Since then, I have never touched skating.可知作者后来不敢滑冰了。选B

点评:文章对于高三学生很简单,而且题目也是文章直接可以找到答案的,考生只要注意几个选项的区别,到文章中间寻找信息句,就可以得到答案,同时要我们理解有些重点的句子。集中考查了句意理解题和细节题,要求考生有一定的细节理解能力。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。