> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

When his book Little Princes began, Conor

时间:2024-03-12 07:29:20 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「When his book Little Princes began, Conor」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/413223.html
题目内容:

When his book Little Princes began, Conor Grennan was planning a year-long trip around the globe, a journey that began with a three-month volunteer service at the Little Princess Children’s Home, an orphanage (孤儿院)in Nepal.

Arriving there, Conor was immediately welcomed by all the children even though he had no previous experience in working with children. He quickly grew to love the job. But it wasn’t long before Conor came to learn that the children were not orphans at all—they were actually children who had been separated from their parents by a child trafficker (贩子).

This realization turned Conor’s global journey into a strong desire to try to find a way to reunite these children with their families. As a part of his efforts, Conor did a great amount of work when he was back in America. He started up a nonprofit organization called Next Generation Nepal (NGN), raising funds in order to buy a house in Nepal for another children’s home. Then, back in Nepal, he began a life-changing trip into remote villages.

It is really amazing to read about Conor communicating with the children and to read his descriptions of each of them. He made me truly care about the kids. I wanted them to be able to reunite with their families, too! Unfortunately, this was simply not possible for some of the children. But there were some lucky ones. Jagrit, for example, had thought for years that both his parents were dead. So, Conor was surprised when he visited Jagrifs village and was introduced to the boy’s father!

Conor successfully found many of the families of the children and also found his future wife while in Nepal.

小题1:What do we know about Little Princess Children’s Home?

A.Many children ended there due to illegal trade.

B.The children in it are all orphans.

C.It is a worldwide profitable organization.

D.It has many branches all over Nepal.小题2:In order to help the children, Conor ______.

a. decided to remain single

b. set up the organization NGN

c. visited some remote villages

d. fought against child traffickers

e. gave up his plan to travel worldwide

A.a, b, d

B.b, c, d

C.b,c,e

D.c,d,e小题3:It can be learned from the text that Conor Grennan______.

A.is a friend of the author

B.likes teaching very much

C.has already settled in Nepal

D.is the author of Little Princes

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:D

答案解析:

本文是记叙文。讲述了在创作Little Princes这本书的过程中,作家Conor Grennan付出了很大的努力来帮助被拐卖的孩子们。而他的所作所为深深地触动了本文的作者。

小题1:考查考生对具体信息的理解能力。从第二段的they were actually children who had been separated from their parents by a child trafficker 可知,这些孩子是被贩卖后与父母分开的。故选A。

小题2:考查考生对多细节的综合推理判断能力,第三段可知,Conor放弃了全球旅行的计划,转而想办法帮助孤儿院的孩子与父母团聚,为此他创立了NGN非赢利组织,还去边远地区找线索,将几个信息综合总结,故选C。

小题3:考查考生简单推断的能力。由第一段的When his book Little Princes began和倒数第二段的to read his descriptions of each of them可以判断出Conor Grennan 就是这本书的作者,书中是他对自己经历的讲述。故选D

点评:人物传记短文会有一些时间线索,做这道阅读理解的时候,要考生注意比较不同的数字。在解答这类问题时要求学生抓住题干文字信息,充分利用题干信息来定位准确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。