> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

One cold, rainy night in 1979, staying on

时间:2024-03-12 07:23:30 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「One cold, rainy night in 1979, staying on」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/413099.html
题目内容:

One cold, rainy night in 1979, staying on the deck of the nuclear attack submarine(核攻击潜艇) USS Birmingham entering Hampton Roads Harbor, a soldier who was called Jeff Harris was suddenly hit by a huge wave that took away his ship’s ball cap.

Months later, while walking along Chesapeake Boulevard beach in Hampton, Will Miller, a Vietnam veteran(退伍军人) and Navy(海军) commander, happened to find Harris’ cap which was half-buried in the sand then. Knowing how important a ship’s cap was to its owner, Miller saved the hat, hoping one day to find its owner. The cap was packed away for years but recently appeared again at Miller’s home in Florida.

“It suddenly fell out of a box onto my computer keyboard, right in front of me,” said Miller. “I guessed it was telling me, ‘It’s time to get me home.’”

An extensive Internet search led Miller to a USS Birmingham website and finally to Harris. The two sent e-mails back and forth, and one night Miller’s phone rang.

“This is Jeff Harris,” the voice on the phone said. “You have my hat!”

The two sailors talked for almost half an hour, telling sea stories to each other and thinking of the common relationship between seamen.”

“Most non-seagoing people wouldn’t understand how much a sailor likes his hat,” Miller said. “Your hat protects you from sun, wind, salt and cold, and when you lose it, especially one with your ship’s name on it, it’s a big thing. I’m delighted to get it back to Jeff.”

小题1:What is the main idea of the story?

A.A sailor looked for his hat for years.

B.Hats are important for sailors.

C.A sailor reunited with his hat years after losing it.

D.Friendship was based on a hat.小题2:Jeff Harris’s hat dropped off into the sea because of ______.

A.a sudden wave

B.his carelessness

C.a strong wind

D.something wrong with his hat小题3:Will Miller kept the hat for years because ______.

A.he wanted to leave it to his child

B.it was valuable as a gift

C.he wanted to return it to its owner

D.he wanted to sell it one day小题4:From the passage we can know Jeff Harris and Miller ______.

A.had been friends before the story happened

B.didn’t know the importance of the hat

C.often told sea stories to each other

D.once worked at sea

最佳答案:

小题1:C

小题2:A

小题3:C

小题4:D

答案解析:

本文讲述的一个水兵丢失了自己的帽子,后来又神奇找回的故事。

小题1:C 主旨大意题。本文讲述的一个水兵丢失了自己的帽子,后来又神奇找回的故事,guCci正确。

小题2:A 细节题。根据文章第一段a soldier who was called Jeff Harris was suddenly hit by a huge wave that took away his ship’s ball cap.说明巨浪把他的帽子卷走了,故A正确。

小题3:C 细节题。根据第三段3,4行Knowing how important a ship’s cap was to its owner, Miller saved the hat, hoping one day to find its owner.说明他想找到失主,故C正确。

小题4:D 推理题。根据文章倒数3,4,5行The two sailors talked for almost half an hour, telling sea stories to each other and thinking of the common relationship between seamen.”

“Most non-seagoing people wouldn’t understand how much a sailor likes his hat,” Miller said.说明这两个人讨论了很多这方面的话题,说明他们都曾经是水兵,故D正确。

点评:本文讲述的一个水兵丢失了自己的帽子,后来又神奇找回的故事。本文细节题居多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置。仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。