On the night of my birthday, I went with m
时间:2024-03-12 06:58:57 栏目:学习方法
题目内容:
On the night of my birthday, I went with my mom to the nearest drug store to buy vitamins. Even though it was my birthday, I was feeling 11and a bit lonely. Maybe I missed my dad who died four years ago, I just wanted him to be beside me that day.
On my way to the drug store, I was crying. When I arrived there, I cleaned my 12 up from the tears and tried to 13when I ordered the vitamins my mom wanted to buy. While I was waiting, I looked around the building and I 14sight of a beggar next to the door. She was with her son, a cute little boy. They were sitting on the street. Although it was in winter at the moment and I still felt 15with my coat, I noticed that the child was just wearing an old T-shirt. I felt sorry for them. When I 16for my vitamins, I glanced at them and had an idea. “Why don’t I contribute some of my smaller clothes to them? Today is my 17.” I thought to myself. I had to 18something with someone else that day. Yeah, I 19that I had to do that. I went home in a hurry and I felt so excited as I looked for some of my smaller 20.
At home, I told my mom my 21and told her my idea. My mom 22with me. I found a few clothes and went back to the drug store. When I got there, I didn’t hand the clothing over myself. I wanted it to be a 23, so I asked someone to hand the clothes over, then I left. As I left, I 24someone saying “thank you!” and I hoped it was for me.
On the road, my heart was full of 25and warmth. I felt glad that I could share something on my birthday and that was a big gift for me.
小题1:
A.happy
B. sad
C. glad
D. delighted小题2:
A.hand
B. cheek
C. head
D. shoulder小题3:
A.smile
B. ask
C. run
D. cry小题4:
A.put
B. caught
C. kept
D. held小题5:
A.warm
B. cloudy
C. cold
D. hot小题6:
A.paid
B. answered
C. accounted
D. applied小题7:
A.Sunday
B. holiday
C. Monday
D. birthday小题8:
A.share
B. discuss
C. support
D. send小题9:
A.expected
B. managed
C. failed
D. decided小题10:
A. clothes
B. books
C. medicine
D. caps小题11:
A. experience
B. practice
C. experiment
D. discovery小题12:
A. discussed
B. agreed
C. argued
D. debated小题13:
A. secret
B. wonder
C. news
D. pride小题14:
A. touched
B. heard
C. smelt
D. felt小题15:
A. sadness
B. happiness
C. coldness
D. worry
最佳答案:
小题1:B
小题2:B
小题3:A
小题4:B
小题5:C
小题6:A
小题7:D
小题8:A
小题9:D
小题10:A
小题11:A
小题12:B
小题13:A
小题14:B
小题15:B
答案解析:
本文讲述了在生日这一天我通过给那些无家可归的人提供衣服的故事告诉我们真正的幸福就是帮助别人。
小题1:B 上下文串联。根据下文我想起了去世的父亲,说明我心里很难受。故B正确。
小题2:B 名词辨析。A手B脸颊C头D肩膀。由上文可知我哭了,眼泪会顺着脸庞流下来,故我清理脸颊。
小题3:A 上下文串联。上文提及我把脸颊清理干净了,说明我想从悲伤的情绪中走出来,所以努力地想笑。
小题4:B 固定词组。Catch sight of看见…。
小题5:C 形容词辨析。A温暖B多云C寒冷D热;尽管这是冬天,但是我穿着外套还是感到寒冷。
小题6:A 动词辨析。A付钱B回答C数,计算D申请;我付了我买药的钱。
小题7:D 上下文串联,根据文章第一句可知今天是我的生日。
小题8:A 固定词组。固定词组share sth with sb与某人分享某事;
小题9:D 动词辨析。A期待B设法C失败D决定;我决定我得那样做,要为别人做一些事情。
小题10:A 上下文串联,根据下一段的I found a few clothes说明我想送一些旧的衣服给别人。
小题11:A 名词辨析。A经历B练习C实验D发现;我把自己去买药的经历告诉了妈妈。
小题12:B 动词辨析。A讨论B同意C争论D辩论;妈妈同意了我的做法。
小题13:A 上下文串联。根据下文I asked someone to hand the clothes over说明我想让这件事成为秘密。
小题14:B 动词辨析。A触摸B听见C闻到D感觉;我听见有人说“谢谢你”。
小题15:B 名词辨析。A悲哀B幸福C冷漠D担忧;我的心里满是幸福。
点评:本文告诉我们幸福的真正含义就是帮助别人。从本篇完型我们可以看出完形的考查趋势。突出考察学生词汇与结构,词汇与结构这部分既是整个考试的基础,也是本题考察的重点部分,在以后的复习中,要特别重视词汇与语法的复习,重视自己基础的夯实与提高,只有这样,才能以不变应万变,在高考中中立于不败之地。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅