> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Carl studied in our middle school three ye

时间:2024-03-12 06:52:36 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Carl studied in our middle school three ye」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/412430.html
题目内容:

Carl studied in our middle school three years ago. Last August his father found a job in another city and his family moved there. He began to study in the new school and we often write to each other. He often tells me something about the city where he lives now and his studies in the school. So I can know what happens to him.

Last Friday Carl came to our city again. He hoped to accompany(陪伴) his old grandpa during the summer holiday. He was taller and stronger than before. We swam in the river outside the city together and had a picnic on the island. It surprised me that he had learnt to cook when we were traveling in the wild forest. He told me his parents were both busy and sometimes he stayed at home and he had to look after himself.

“How do you like your school?” I asked.

“Wonderful,” said the young man.” It has a tall building and there ‘re two chemistry labs, two biology labs and three physics ones. And its library is big and there’re plenty of books in it.”

“I can see you are satisfied with it.”

“Yes,” he answered. “But our geography teacher often says it himself in class.”

“So does our new history teacher.” I said. “But he doesn’t notice it. He often talks on and on in a flow of the eloquence(滔滔不绝), but none of us listens to him.”

小题1: I can know what happens to Carl because________.

A.he lives near to me.

B.he often calls me

C.I often visit him

D.he often writes to me.小题2: Carl came back to our city to________.

A.take his summer holiday.

B.look after his grandpa

C.have a picnic on the island.

D.travel in the wild forest.小题3:________, so he learned to cook.

A.Carl liked all kinds of delicious foods.

B.Carl had to do some cooking when he was alone.

C.Carl found a job in a restaurant.

D.Carl often had a picnic with his friends小题4:Carl is satisfied with his school because__________.

A.his teachers work hard.

B.it has lots of books

C.it has several labs.

D.it’s wonderful.

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:B

小题4:D

答案解析:

本文讲述了我的朋友Carl因为父母工作的变化而离开我到另外一个城市里,后来又因为要照顾爷爷回到了原来的城市。

小题1:D 推理题。根据文章3,4行we often write to each other. He often tells me something about the city where he lives now and his studies in the school.说明我们经常写信保持联系。了解对方的信息。故D正确。

小题2:B 细节题。根据文章He hoped to accompany(陪伴) his old grandpa during the summer holiday说明B正确。他回来是为了陪伴爷爷。故B正确。

小题3:B 推理题。根据He told me his parents were both busy and sometimes he stayed at home and he had to look after himself.说明他要自己照顾自己,所以要自己做饭。故B正确。

小题4:D 细节题。根据“How do you like your school?” I asked.“Wonderful,” said the young man.” It has a tall building and there ‘re two chemistry labs, two biology labs and three physics ones. And its library is big and there’re plenty of books in it.”说明他认为这所学校很棒,故D正确。

点评:本文细节题居多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置。仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。