Arthur Miller was born on October 17th, 19
时间:2024-03-12 06:43:34 栏目:学习方法
题目内容:
Arthur Miller was born on October 17th, 1915 and died on February 10th, 2005.Over the course of seven decades(十年) of literature career(文学生涯), Arthur Miller created some of the most memorable stage plays(舞台剧) in American Literature. He is the author of DeathofaSalesmanandTheCrucible. Born and raised in Manhattan, Miller went through the best and the worst of American society.
Arthur Miller's childhood:His father was a productive shopkeeper and clothing manufacturer(制造商) until the Great Depression(大萧条时期) dried up nearly all business opportunities.Yet, despite being faced with poverty, Miller made the best of his childhood. He was a very active young man, in love with such sports as football and baseball. When he wasn't playing outside, he enjoyed reading adventure stories. He was also kept busy by his many boyhood jobs. He often worked alongside his father. During other times in his life, he delivered bakery goods and worked as a clerk in a car parts warehouse.
College life: In 1934, Miller left the east coast to attend the University of Michigan. He was accepted into their school of journalism. His experiences during the Depression made him skeptical (怀疑的) about religion. Politically, he began leaning towards the "Left”.And since the theater was the cutting edge way for socioeconomic liberals (自由主义者) to express their views, he decided to enter the Hopwood Drama competition. His first play, NoVillain, received an award from the university.It was an impressive beginning for the young playwright; he had never studied plays or playwriting, and he had written his play in just five days!
Miller's later years: In 1987, his autobiography was published. Many of his later plays dealt with personal experience. In particular, his final play, FinishingthePicture mirrors the last days of his marriage to Marilyn Monroe.In 2005, Arthur Miller passed away at the age of 89.
小题1:What can we know about Arthur Miller from Paragraph 2?
A.He was born into a poor family.
B.His father wasn't good at business.
C.He couldn't adjust himself to poverty.
D.He had to do lots of jobs to make a living.小题2:Arthur Miller began to write plays ________.
A.when he was in college
B.when he was a small boy
C.because his father encouraged him to do so
D.because it was one of his school assignments(作业)小题3:We can infer from Paragraph 3 that ________.
A.the University of Michigan is on the east coast of the USA
B.Miller's university education made him doubt religion
C.Miller learned playwriting all by himself
D.socioeconomic liberals were probably not politically "left”小题4:Which of the following plays tells the story of Arthur Miller and Marilyn Monroe?
A.Death of a Salesman.
B.The Crucible.
C.No Villain.
D.Finishing the Picture.小题5:The passage is intended to________.
A.introduce Arthur Miller's plays
B.tell us about Arthur Miller's childhood
C.explain how Arthur Miller started to write plays
D.give us a brief introduction to Arthur Miller's life
最佳答案:
小题1:D
小题2:A
小题3:C
小题4:D
小题5:D
答案解析:
本文属于人物传记类短文,主要介绍的就是美国著名的作家Arthur Miller的童年,大学生活以及晚年生活。
小题1:D 细节题。根据第二段最后4行He was a very active young man, in love with such sports as football and baseball. When he wasn't playing outside, he enjoyed reading adventure stories. He was also kept busy by his many boyhood jobs. He often worked alongside his father. During other times in his life, he delivered bakery goods and worked as a clerk in a car parts warehouse.说明在大萧条期间为了生活,他做了很多的工作,故D正确。
小题2:A 细节题。根据第三段5,6行His first play, NoVillain, received an award from the university.It was an impressive beginning for the young playwright;说明他是在大学的时候开始写作戏剧的,故A正确。
小题3:C 推断题。根据第三段最后一句he had never studied plays or playwriting, and he had written his play in just five days!说明他根本没有接受这方面的培训和教育,故C正确。
小题4:D 细节题。根据文章最后一段2,3行In particular, his final play, FinishingthePicture mirrors the last days of his marriage to Marilyn Monroe.说明FinishingthePicture这部作品反映的是他和妻子的婚姻生活,故D正确。
小题5:D 主旨大意题。本文属于人物传记类短文,主要介绍的就是美国著名的作家Arthur Miller的童年,大学生活以及晚年生活。故D正确。
点评:本文介绍了美国著名作家Arthur Miller,本文细节题居多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置。仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅