Matt and his wife lived in the country. Ma
时间:2024-03-12 06:34:22 栏目:学习方法
题目内容:
Matt and his wife lived in the country. Matt was very mean and hated spending money. One day a fair(交易会)came to the nearby town.
They went to the fair and looked at all the things to buy. Matt’s wife wanted to buy a hat only costing $28, but was refused. Later on, a comb of $5 attracted her attention, but he would not let her spend any money.
Then, in a nearby field, they saw a small airplane. “Fun flight!” the notice said, “$10 for 10 minutes.”
Matt had never been in an airplane and he wanted to go on a fun flight. However, he didn’t want to pay for his wife either. “I’ve only got $10,” he told the pilot. “Can my wife come with me for free?” The pilot wasn’t selling many tickets, so he said, “I’ll make a bargain with you. If your wife doesn’t scream, she can have a free flight.”
Matt agreed, and got into the small airplane with his wife. The pilot took off and made his airplane do all kinds of things. At one moment it was flying upside down.
When the plane landed, the pilot said, “OK, your wife didn’t make a sound. She can have her ride free.”
“Thank you,” Matt said, “it wasn’t easy for her, you know, especially when she fell out.”
小题1:How much did the couple spend at the fair?
A.$28.
B.$5.
C.$43.
D.$10.小题2:The pilot flew the airplane upside down in order to _______.
A.throw the wife out of the plane
B.get another $10 by making the wife shout
C.show off his perfect flying skills
D.provide the couple with pleasure of excitement小题3:The passage is intended to _______.
A.teach readers a lesson
B.attract tourists
C.make readers laugh
D.praise the couple小题4:What can we infer from the passage?
A.Matt loved money more than his wife.
B.Matt would like to buy everything for his wife.
C.The pilot didn’t mind whether Matt’s wife would pay.
D.Matt’s wife enjoyed her riding in the plane.
最佳答案:
小题1:D
小题2:B
小题3:C
小题4:A
答案解析:
本文讲述了Matt和妻子去交易会玩耍的故事,文章最后有一个出人意料的结尾。
小题1:D 细节题。根据The pilot wasn’t selling many tickets, so he said, “I’ll make a bargain with you. If your wife doesn’t scream, she can have a free flight.”
说明对方同意10美元,两个人乘坐,故他只花了10美元。D正确。
小题2:B 推理题。根据. The pilot took off and made his airplane do all kinds of things. At one moment it was flying upside down.说明他想让Matt的妻子尖叫,他就可以再得到10美元了。故B正确。
小题3:C 主旨大意题。根据文章最后一句“Thank you,” Matt said, “it wasn’t easy for her, you know, especially when she fell out.”说明本文有一个出人意料的结尾,本文只是想让读者开心一笑。故C正确。
小题4:A 推断题。推理题。根据文章第二段They went to the fair and looked at all the things to buy. Matt’s wife wanted to buy a hat only costing $28, but was refused. Later on, a comb of $5 attracted her attention, but he would not let her spend any money.说明他什么也不想给老婆买,说明他不爱她,只爱钱。故A正确。
点评:本文讲述了Matt和妻子去交易会玩耍的故事。本文细节题居多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置。仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅