> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A man stayed in his house as a flood engul

时间:2024-03-12 06:24:23 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A man stayed in his house as a flood engul」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/411822.html
题目内容:

A man stayed in his house as a flood engulfed (包围) his town. Two men in a boat came to his house and offered to take him to safety. “No, thank you,” said the man, “God will help me.”

As the waters rose, the man retreated (撤退) to the second floor of his house. Now, two men in a motorboat came by and offered to rescue him. Again, the man refused, saying, “No, thank you. God will help me. ”

As the waters rose still higher, the man retreated again to the rooftop of his house. A plane came by, and someone inside it threw down a rope, urging (催促) the man to grab (抓住) it and be pulled up into the airplane. once more, the man declined and said, “No, thank you. God will help me. ” Just then a powerful voice called out to the man, “You idiot! I sent you a boat, a motorboat and now a plane. What more do you want me to do?”

小题1:Which of the following do you think is the best title for his passage.

A.A Man in Floods

B.God Will Help Me

C.A Town in Floods

D.Different Ways to Help People out of Water小题2:Why didn’t the man enter the rowboat at first?

A.Because he didn’t know the men in the boat.

B.Because he thought he could retreat to a higher place.

C.Because he was sure God would help him.

D.Because he was sure he could take himself to safety.小题3:At the end of the passage, who called out to the man?

A.The men in the rowboat

B.The men in the motorboat

C.Someone in the helicopter

D.God himself小题4:What do you think of the man? He was .

A.very strong

B.very silly

C.helpless

D.useless

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:D

小题4:B

答案解析:

本文讲述的是一个固执的人总是认为上帝会亲自来帮助他而拒绝别人多次的帮助的故事。

小题1:B 主旨大意题。本文讲述的是一个固执的人总是认为上帝会亲自来帮助他而拒绝别人多次的帮助的故事,故B正确。

小题2:C 细节题。根据第一段Two men in a boat came to his house and offered to take him to safety. “No, thank you,” said the man, “God will help me.说明C正确。

小题3:D 细节题。根据最后Just then a powerful voice called out to the man, “You idiot! I sent you a boat, a motorboat and now a plane. What more do you want me to do?”说明上帝在教训他,故D正确。

小题4:B 细节题。这个人真是愚蠢,有人多次来救他,他总是说上帝来救他,说明他是一个很愚蠢的人。故B正确。

点评:本文讲述的是一个固执的人总是认为上帝会亲自来帮助他而拒绝别人多次的帮助的故事。本文细节题居多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置。仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。