> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A young man who lived in London was in lov

时间:2024-03-12 06:20:41 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A young man who lived in London was in lov」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/411768.html
题目内容:

A young man who lived in London was in love with a beautiful girl. Soon she became his fiancée. The man was very poor while the girl was rich. The young man wanted to make her a present on her birthday. He wanted to buy something beautiful for her, but he had no idea how to do it, as he had very little money.

The next morning he went to a shop. There were many fine things there: gold watches, diamond… but all these things were too expensive. There was one thing he could not take his eyes off. It was a beautiful vase. That was a suitable present for his fiancée. He had been looking at the vase for half an hour when the manager of the shop noticed him. The young man looked so pale, sad and unhappy that the manager asked what had happened to him.

The young man told him everything. The manager felt sorry for him and decided to help him. A bright idea struck him. The manager pointed to the corner of the shop. To his great surprise the young man saw a vase broken into many pieces. The manager said: “When the servant enters the room, he will drop it.”

On the birthday of his fiancée the young man was very excited. Everything happened as had been planned. The servant brought in the vase, and as he entered the room, he dropped it. There was horror on everybody's face. When the box was opened, the guests saw that each piece was packed separately(分离地).

小题1:The story took place ______.

A.France

B.England

C.Germany

D.the US小题2:Which of the following is true?

A.The young man's family was poor while the beautiful girl is rich.

B.A rich young man fell in love with a beautiful girl.

C.The young man loved the girl but the girl didn't love him.

D.The young man had enough money to buy a beautiful vase.小题3:Why did the young man want to buy a present for the girl?

A.He wanted to give her a Christmas present.

B.He fell in love with her.

C.Her birthday was coming soon.

D.They were going to get married.小题4:Why did the shop manager come to talk to the young man?

A.He looked very excited.

B.He looked pale and sad.

C.He was poorly dressed.

D.He said he wanted to buy a beautiful vase.小题5:What do you think happened at the end of the story?

A.The manager had cheated the young man.

B.His fiancee must be thankful to him for the present.

C.The guests would be angry because the servant had broken the vase.

D.What the careful servant had done gave the trick away.

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:C

小题4:B

小题5:D

答案解析:

本文讲述的是一个商店的主人想帮助一个年轻人送礼物给女朋友的小故事。

小题1:B 细节题。根据第一段第一行A young man who lived in London was in love with a beautiful girl.说明这个故事发生在伦敦,故B正确。

小题2:A 细节题。根据第一段第二行The man was very poor while the girl was rich.说明两个人的家庭背景相差很大,A正确。

小题3:C 细节题。根据第一段The young man wanted to make her a present on her birthday.

说明女孩的生日就要到来是送礼物的主要原因。故C正确。

小题4:B 细节题。根据第二段后3行He had been looking at the vase for half an hour when the manager of the shop noticed him. The young man looked so pale, sad and unhappy that the manager asked what had happened to him.说明B项正确。

小题5:D 推理题。根据There was horror on everybody's face. When the box was opened, the guests saw that each piece was packed separately(分离地).说明D项正确,那位佣人把事情搞砸了。故D正确。

点评:文章基本上是考查细节题,对此类题型考生可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。