> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

"A child is dying---out of breath!" I had

时间:2024-03-12 06:01:40 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「"A child is dying---out of breath!" I had」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/411358.html
题目内容:

"A child is dying---out of breath!" I had just begun my working day in the city, when these words came through the radio of the police car I was driving. I turned on the red lights and siren(警笛)and drove off as fast as I could. "Just my luck!" I thought. I didn't know this city well and my first call of the day was a life-and-death sudden happening, several kilometers away.

I got to the house. A mother, filled with fear, handed me her baby, his face already blue. Was I too late? Dear me!

I did what had been taught to do in such a serious condition. A small thing flew out of the baby's mouth on to the floor. It was a button. Thank heaven! The holes in it let a little air through.

A doctor rushed into the room. He had with him an oxygen bag.

The child began to cry at the top of his voice, burned red and started to look for his mother. He was angry but was saved.

小题1:The writer of the story is _______.

A.a policeman

B.a driver

C.a doctor

D.the boy's father小题2:The writer turned on the red lights and siren in order to _____.

A.show that he was a police car

B.have the people in the streets make way for him

C.warn the people in the streets of the danger ahead

D.tell the people in the streets that he did not know the way well小题3:The baby was still living when the writer got to the house because _______.

A.the writer arrived in time

B.the writer had been taught what to do at that time

C.the button was not big enough

D.the button happened to have holes in it小题4:What worried the writer all the way to the dying child ?

A.He was afraid to come too late to save the child.

B.It was a sudden happening and he was too young.

C.Any people might be knocked down or killed by his car.

D.He was afraid that he could not have the button taken out.

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:D

小题4:A

答案解析:

本文讲述了一位警察及时救援一个被button噎住,差点丢掉性命的孩子的故事。

小题1:A 推理题。根据第一段2,3行when these words came through the radio of the police car I was driving. I turned on the red lights and siren(警笛)and drove off as fast as I could.我大家警笛,说明我是一位警察,故A正确。

小题2:B 常识题。根据"A child is dying---out of breath!" I had just begun my working day in the city, when these words came through the radio of the police car I was driving. I turned on the red lights and siren(警笛)and drove off as fast as I could.说明我打开警笛是为了去救这个孩子,让别人让开车道,故B正确。

小题3:D 细节题。根据第三段最后一句Thank heaven! The holes in it let a little air through.

说明button上的洞让空气得以进去,故D正确。

小题4:A 推理题。根据文章第一段I turned on the red lights and siren(警笛)and drove off as fast as I could. "Just my luck!" I thought. I didn't know this city well and my first call of the day was a life-and-death sudden happening, several kilometers away.

说明他担忧的是否能够及时到位,救助那个孩子。故A正确。

点评:本文讲述了一位警察及时救援一个被button噎住,差点丢掉性命的孩子的故事。文章基本上是考查细节题,对此类题型考生可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。