I was being interviewed by a senior manage
时间:2024-03-12 05:19:55 栏目:学习方法
题目内容:
I was being interviewed by a senior manager for a big company, I told him honestly that the principal reason that I was interviewing with them was my need to keep my family in Boston. My wife had recently died of a heart attack. A job in Boston would help me reduce some pain for my 16-year-old daughter and me. It was important to me to keep her present high school.
Bruce, the interviewer, was politely kind, but he didn’t search any further. He acknowledged(承认) my loss and, with great respect, moved on to another subject. After the next round of interviews, Bruce took me to lunch with another manager. Then he asked me to take a walk with him. He told me that he had lost his wife. And, like me, he had also been married 20 years and had 3 children. I realized that he had experienced the same pain as I had and it was almost impossible to explain to someone who had not lost a loved one. He offered his business card and home phone number and suggested that, should I need help or just want someone to talk to, I should feel free to give him a call. Whether I got the job or not, he wanted me to know that he was there if I ever needed help.
From that one act of kindness, when he had no idea if we could ever see each other again, he helped our family deal with one of life’s greatest losses. He turned the normally cold business interview process into an act of caring and supporting for another person in a time of extreme need.
小题1:According to the passage, the interviewer, Bruce, was very _______.
A.generous
B.kind
C.happy
D.mean小题2:The underlined word "principal" in the first paragraph probably means _____.
A.main
B.unimportant
C.necessary
D.possible小题3:Which of the following statement is NOT true?
A.The writer’s daughter was studying in Boston at that time.
B.Both the writer and the interviewer experienced the same pain.
C.Bruce was a senior manager of a big firm.
D.Bruce wanted to make friends with him because he gave him his business card and home phone number.
最佳答案:
小题1:B
小题2:A
小题3:D
答案解析:
本文描述了我在面试的时候遇见了善良的Bruce,他主动联系我告诉我他也和我有同样的经历。
小题1:B 推理题。根据第二段5,6,7,8行I realized that he had experienced the same pain as I had and it was almost impossible to explain to someone who had not lost a loved one. He offered his business card and home phone number and suggested that, should I need help or just want someone to talk to, I should feel free to give him a call.说明这个人很善良,故B正确。
小题2:A 推理题。根据文章第2行I told him honestly that the principal reason that I was interviewing with them was my need to keep my family in Boston.说明我来这里面试的主要原因是想和我的儿子在一起,让女儿在这里读书。故该词是指“主要的”故A正确。
小题3:D 细节题。根据He offered his business card and home phone number and suggested that, should I need help or just want someone to talk to, I should feel free to give him a call.说明他给我名片和电话号码是告诉我如果需要帮助可以联系他,并不是要和我交朋友。故D项内容是错误的。
点评:本文描述了我在面试的时候遇见了善良的Bruce,他主动联系我告诉我他也和我有同样的经历。测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅