> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

The first visit to a foreign country that

时间:2024-03-12 04:44:07 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「The first visit to a foreign country that」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/409675.html
题目内容:

The first visit to a foreign country that I can remember was when I was about seven years old. We live about 5 miles away from the Canadian border(边界). My family and I went to Parc Safari, Quebec, a wonderful place that has animals and rides. We drove down a nice long road. My sister and I sat in the back of the car, and it was a hatchback(有仓门式后背的汽车) so we opened it up. I remember feeding the animals snacks we had bought for ourselves.

The time we went we were told there would not be monkeys because they had escaped and had not been found. I remember thinking to myself, how cool it would be to see a monkey in our backyard.

Even though the monkeys were not there it was still so much fun. When we reached the area that had camels, giraffes and other animals, I remember one of the camels reached into the car to get our snacks. However, we were a little gross out because the camels seemed to froth(吐白沫) at the mouth and we had camel slobber(口水) all over the car and us.

It was one of the best family vacations that I can remember. It was not too far from home, it was in a different country and it was with my family. I cannot remember if we went on the rides or not but seeing many animals was a great time. Now I am grown up and have a son, and I am planning to go there again. He is 7 years old and I think he is at a great age to enjoy a trip like this. I am sure it has changed a lot over the years but it will still be a great family trip.

小题1:Where did the author live when he was 7 years old?

A.In Canada

B.Near the Canadian border

C.In the central US

D.In Parc Safari小题2: We fed the animals something _____.

A.offered by people living there

B.we bought for them

C.we prepared for ourselves

D.cooked by my sister小题3:what does the underlined part “gross out” in paragraph 3 probably mean?

A.surprised

B.excited

C.tired

D.uncomfortable小题4: What does the author intend to do?

A.To revisit the place he went to at seven.

B.To take his 7-year-old son to a zoo.

C.To have a family trip in his own country.

D.To have a holiday abroad with his parents.

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:D

小题4:A

答案解析:

本文叙述了作者带着自己的七岁的儿子重游他七岁时到过的一个地方,在那里看到了一些动物,其中有头骆驼撞在他的车上,嘴上的白沫散到了他的车上和人身上,可是作者及其家人扔感觉此次旅行是很快乐的。

小题1:细节理解题。根据We live about 5 miles away from the Canadian border 住在加拿大边界,故选B。

小题2:细节理解题。根据I remember feeding the animals snacks we had bought for ourselves 故选C。

小题3:词义猜测题。根据I remember one of the camels reached into the car to get our snacks. However, we were a little gross out because the camels seemed to froth(吐白沫) at the mouth and we had camel slobber(口水) all over the car and us.根据横线后面的因为骆驼似乎在嘴角处吐白沫,并且它的口水弄了一车和我们的身上,可以猜出答案故选D。

小题4:细节理解题。根据The first visit to a foreign country that I can remember was when I was about seven years old.重游七岁曾去过的地方,故选A。

点评:词义猜测题旨在考查学生根据上下文对生词做出理解判断的能力。近几年来,阅读理解中的词义猜测题呈上升趋势。在阅读过程中根据选材、背景、及上下文等线索推测出生词词义是真实语言活动中的重要技巧。这一能力可以说是体现阅读理解能力的一项重要指标。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。