With long brown hair, deep blue eyes, a ta
时间:2024-03-12 04:21:56 栏目:学习方法
题目内容:
With long brown hair, deep blue eyes, a tall and thin figure(身躯) Brad Pitt seems to be a born actor.He made his first appearance in a film in 1990.Though he was in the film for only 14 minutes, people flooded the cinema to see him.In his next film Pitt played the role of a fisherman.To make the film better, he learned the skill of fishing from a fisherman.
Pitt, caring more about roles than money, has a special favor for the “hard” roles.After reading the screenplay(剧本) of “Legends of the Fall”, he was attracted by the leading character.He asked for a lower pay from the shooting team and was willing to work in hard conditions in the Rocky Mountains for six months.“The film gives the chance to know life.I shall always remember the time when we were making the film,” Pitt said after completing it fully.
Pitt started his dream of art when he was in university.Though born in a common family in 1964, he showed his interest in film at an early age.After leaving high school, he went to university to study law.Because he loved film more than law, shortly before he could graduate, he dropped out for a life of his own, with only 325 dollars in hand, sometimes as a porter or a waiter.Thanks to his hard work, he finally opened up a new field of his own.
小题1:Pitt acted his first film at the age of .
A.6
B.14
C.26
D.36小题2:The underlined expression “a born actor” means .
A.he was born in an actor family
B.he became an actor soon after he was born
C.he was an actor when he was born
D.he has a strong natural ability to be an actor小题3:From the passage we know .
A.Pitt became known as an actor at an early age.
B.To achieve his goal, Pitt suffered a lot before success
C.it was wrong of Pitt not to finish his university education
D.In order to develop his interest, Pitt failed to enter university小题4:Which of the following words can best describe the character of Pitt?
A.Devoted.
B.Generous.
C.Selfish.
D.Mean.
最佳答案:
小题1:C
小题2:D
小题3:B
小题4:A
答案解析:
本文介绍了著名的电影明星Brad Pitt的成名之路。
小题1:C 计算题。根据Though born in a common family in 1964, 和He made his first appearance in a film in 1990.可知他是在26岁的时候开始拍电影的,故C正确。
小题2:D 推理题。根据本句With long brown hair, deep blue eyes, a tall and thin figure(身躯) Brad Pitt seems to be a born actor.可知他的外形很适合演电影。故D正确。
小题3:B 推理题。根据第二段2,3,4行After reading the screenplay(剧本) of “Legends of the Fall”, he was attracted by the leading character.He asked for a lower pay from the shooting team and was willing to work in hard conditions in the Rocky Mountains for six months.“可知他为了成功付出了很多很多。故B正确。
小题4:A 推理题。根据文章2,3段He asked for a lower pay from the shooting team and was willing to work in hard conditions in the Rocky Mountains for six months.“The film gives the chance to know life.I shall always remember the time when we were making the film,” Pitt said after completing it fully.和Pitt started his dream of art when he was in university.Though born in a common family in 1964, he showed his interest in film at an early age.After leaving high school, he went to university to study law.Because he loved film more than law, shortly before he could graduate, he dropped out for a life of his own, with only 325 dollars in hand, sometimes as a porter or a waiter.Thanks to his hard work, he finally opened up a new field of his own.
说明他为了自己的电影事业奉献了很多,说明他很热爱电影,故A正确,
点评:本文介绍了著名的电影明星Brad Pitt的成名之路。这篇文章非常简单,先看问题,再带着问题仔细阅读短文,理解了全文内容,很容易选出正确答案。阅读短文时,常常会遇到一些生词。这时,要沉着,冷静,细心思考。首先要把整段、整篇文章看完。通过对全篇短文的理解,就很有可能猜测出生词的大意。另外,还可以从含有生词句子的上下文,以及句子和段落之间的关系来判断、理解生词以求获得其真正含义。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅