> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Abraham Lincoln was born into poverty 200

时间:2024-03-12 04:17:26 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Abraham Lincoln was born into poverty 200」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/409101.html
题目内容:

Abraham Lincoln was born into poverty 200 years ago. At any other time and place, this lowly origin would have dictated his future, but in Lincoln’s case, his self-determination and force of will made it possible for him to secure his seat in his country's history. He has become a role model in the self-made America.

If you want to learn about somebody who didn’t quit, look no further. Abraham Lincoln had two business ventures failed, and the second one made him bankrupt, so he had to spend the next 17 years of his life paying for the debt. He also lost 8 different elections. It seemed that he had never done things right at the first time: the first time he ran for state legislature for Congress, for land officer, for Senate, all of these failed, and the first time he sought the vice-presidential nomination, he got less than 100 votes nationally. But he never found it too shameful to carry on his mission. Then later in 1860, on such a rough road, he made it to the White House. He lived up to his famous saying, “Always bear in mind that your own determination to success is more important than any other.”

He could have quit many times-—-but he didn’t and because he didn’t quit,he became one of the greatest presidents in the history of America. One important way Lincoln influences present society is that we look back on his lifeas a role model for future generations. Lincoln’s high character influences us because we compare present-day politicians to the example Lincoln set. A major influence Lincoln has on the united States today is simply through the good example he set when it came to honesty, persistence and leadership.

小题1:According to the first paragraph, which of the following statements is true?

A. Lincoln was born with a silver spoon in his mouth.

B. Like Lincoln, a poor origin leads to a bright future.

C. America is considered self-made because of Lincoln.

D. Self-determination and will contributed to Lincoln’s success.小题2:What is Paragraph Two mainly about?

A. How Lincoln made his way to the White House.

B. Lincoln suffered various failures.

C. Lincoln was a man who never quit.

D. Lincoln once lost two business ventures.小题3:Which is the correct order of what happened to Lincoln?

a. He was paying off his debt. b. He failed in the run for land officer,

c. He got less than 100 votes nationally. d. he stuck to his mission, e. He went bankrupt.

A.b-c-c-d-a

B.e-a-b-c-d

C.e-c-a-b-d

D.d-c-a-b-c小题4:What’s the function of Lincoln’s famous saying in Paragraph Two?

A. To tell us that determination is the most important to success.

B. To attract readers1 attention.

C. To show why Lincoln was able to carry on in hard times.

D. To summarize Lincoln’s story.小题5:Why does the writer consider Lincoln as one of the greatest presidents in America?

A. Because he still influences America as a role model.

B. Because he set a good example to the present politicians.

C. Because of his great personalities.

D. Because he went through diverse difficulties.

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:B

小题4:C

小题5:A

答案解析:

文章通过讲述林肯的决心和意志导致他的成功。可知林肯是个不放弃的人,对我们来说他一直是我们的榜样。

小题1:细节题:从第一段的句子:but in Lincoln’s case, his self-determination and force of will made it possible for him to secure his seat in his country's history.可知是林肯的决心和意志导致他的成功。选D

小题2:推理题:从第二段的句子:If you want to learn about somebody who didn’t quit, look no further.可知林肯是个不放弃的人。选C

小题3:排序题:从文章第二段的内容可知顺序是:e. He went bankrupt.--a. He was paying off his debt.--b. He failed in the run for land officer,--c. He got less than 100 votes nationally.--d. he stuck to his mission, 选B

小题4:从前面的句子:Then later in 1860, on such a rough road, he made it to the White House. He lived up to his famous saying, 可知这句话是为了表明为什么他能度过难关。选C

小题5:从最后一段的句子:Lincoln’s high character influences us because we compare present-day politicians to the example Lincoln set.可知林肯还是一个榜样影响美国人,选A

点评:文章通过讲述林肯的决心和意志导致他的成功。可知林肯是个不放弃的人,对我们来说他一直是我们的榜样。内容比较适中,对于考生的能力要求不高,只要认真细致阅读,不难发现答案。可以先看题目再读文章,这样可以提高阅读的速度。还要准确定位考点。特别是推理题,要结合上下文的暗示做题,掌握方法是关键。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。