Have you listened to music on an iPod? Use
时间:2024-03-12 04:01:23 栏目:学习方法
题目内容:
Have you listened to music on an iPod? Used a computer at home? Those are just two of the ways your life was touched by the work of Steve Jobs.
Jobs, one founder of Apple Computers, died on Wednesday, October 5, 2011 at the age of 56. He had been fighting with cancer since 2004.
Steven Jobs was born in Los Altos, California. He and his childhood friend, Steve Wozniak, designed and built the first Apple computer in his parents’ garage in the 1970s. The Apple II, built when Jobs was just 21 years old, was the first personal computer to be widely sold to the public.
Steven Jobs didn’t stop there. He went on to invent more devices (设备) that allowed people to bring their own creativity to computing: the Macintosh, the iPod, the iPhone, the iPad. People found his products beautiful and easy to use.
Jobs also changed the music and film industries. He started Pixar, a film production company in 1986. Toy Story was the world’s first computer-animated feature film (电脑动画电影).
“Steve was among the greatest of American innovators — brave enough to think differently, confident enough to believe he could change the world, and clever enough to do it,” said President Barack Obama. “By making computers personal and putting the Internet in our pockets, he made the information revolution not only easy to reach, but fun ... And there may be no greater praise to Steve’s success than the fact that much of the world learned of his death on a device he invented.”
All around the world, people are talking about the effects that Jobs’ creations have had. By creating products that surprised people, he changed the way people worked and lived their everyday lives.
小题1:Which of the following about Steve Jobs is NOT true?
A.He was born in California in 1955.
B.He built the Apple II in 1970.
C.He set up a film production company at 31.
D.He was found to suffer from cancer at 49.小题2:The underlined word “innovators” in Paragraph 6 could best be replaced by _____.
A.inventors
B.businessmen
C.producers
D.founders小题3:According to Barack Obama, the highest praise for Steve Jobs is that _____.
A.his products are widely used all over the world
B.his products are thought to be beautiful and easy to use
C.people all over the world are sad at his death
D.people learned about his death from his products小题4:Jobs changed the way we work and live by _____.
A.building the first personal computer
B.making computer-animated feature films
C.developing the music industry
D.creating surprising products
最佳答案:
小题1:B
小题2:A
小题3:D
小题4:D
答案解析:
文章介绍了乔布斯的生平和成就,通过创造让人惊讶的产品改变了人们的生活。
小题1:细节题:先从第二段的句子:Jobs, one founder of Apple Computers, died on Wednesday, October 5, 2011 at the age of 56.可知乔布斯是生于1955年,从第三段的句子:The Apple II, built when Jobs was just 21 years old, was the first personal computer to be widely sold to the public. 可知The Apple II是在1976年研发的,选B
小题2:猜词题:从第四段的句子:He went on to invent more devices (设备) that allowed people to bring their own creativity to computing:可知这个单词是“发明者”,选A
小题3:细节题:从倒数第二段的句子:And there may be no greater praise to Steve’s success than the fact that much of the world learned of his death on a device he invented.”可知奥巴马的意思是:人们通过他的产品知道他的死讯,选D
小题4:细节题:从最后一段的句子:By creating products that surprised people, he changed the way people worked and lived their everyday lives.可知乔布斯通过创造让人惊讶的产品改变了人们的生活。选D
点评:文章介绍了乔布斯的生平和成就,通过创造让人惊讶的产品改变了人们的生活。本文要求考生理解文章的主旨,通过不同人的不同观点,找出文章的特定的写作态度,读者应当知道如何去做或按照某种方式传递思考问题。推理判断题的答案不可能在文章中直接找到,因此推理时我们务必要忠于原文,在文章中寻找并确定可推论的依据。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅